Ovde ste
Home > Život > Ko e da brine o ljubimcima preminulih? – Ljubimac – ivot

Ko e da brine o ljubimcima preminulih? – Ljubimac – ivot


O velikom broju kunih ljubimaca iji su vlasnici izgubili bitku sa koronavirusom, u SAD brinu centri za zatitu ivotinje, prenosi CNN.


Izvor: B92

Foto: depositphotos, AndrewLozovyi

Foto: depositphotos, AndrewLozovyi

Prihvatilita za naputene ivotinje ostala su potpuno pusta nakon proglaenja vanrednog stanja, jer su mnogi Amerikanci reili da usvoje kunog ljubimca i tako prekrate vreme u samoizolaciji.

Sada, posle ukidanja vanrednih mera, u veini amerikih drava prihvatilita poinju da se pune naputenim ivotinjama iji su vlasnici preminuli od posledica kovida-19.

U jednom prihvatilitu u Njujorku kau da su ljudi poeli da prijavljuju da je neko iz njihove neposredne blizine preminuo i ostavio iza sebe kunog ljubimca.

Zaposleni u njujorkom prihvatilitu i brojni volonteri obilaze sve prijavljene lokacije i preuzimaju brigu o naputenim kunim ljubimcima.

“To se dogaa irom SAD. Mi u Njujorku imamo veliki broj poziva i intervencija, a samo u nekim sluajevima uspemo da ljubimce predamo porodici preminulog vlasnika na dalje uvanje”, objasnila je Deni Kofi, direktorka prihvatilita u Njujorku.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top