Ovde ste
Home > Sport > Koji je idealan broj klubova za Superligu Srbije? ANKETA

Koji je idealan broj klubova za Superligu Srbije? ANKETA


Zbog pandemije koronavirusa Superliga Srbije e biti skraena, pa se spekulie da nee biti ispadanja klubova.


Izvor: B92

Foto: Getty Images/Shaun Botterill

Foto: Getty Images/Shaun Botterill

Stoga se najavljuje da e sledee sezone SL brojati ak 20 lanova, to je etiri vie u odnosu na dosadanji sistem.

Na to ukazuje i odluka Fudbalskog saveza Srbije da se uporanjena mesta u ligama popunjavaju na osnovu toga ko “plati vie”, s obzirom da neke ekipe ne ispunjavaju uslove igranja u SL bez obzira na plasman.

Proirenje lige na 20 lanova vraa u centar panje staru temu – koliko je to dobro za srpski fudbal?

elnici naeg elitnog takmienja su u poslednjih dvadesetak godina esto menjali sistem, proirivali i smanjivali ligu, a to je konstantno izazivalo debatu.

Uglavnom je javnost kritiki reagovala na dodavanje broja uesnika, pre svega s kvalitativne strane jer smatraju da srpski fudbal ne raspolae dovoljno velikim kapacitetom da ima mnogo klubova u prvom rangu fudbala.

Mnogi smatraju da je i 16 previe, ak i 14, najradije bi videli 12 ekipa pa ak i samo deset poput nekih ampionata kao to su Austrija i kotska, jer veruju da bi to doprinelo veem kvalitetu s obzirom da bi se vei broj klubova mogao da rauna na vie kvalitetnih igraa.

Drugi, pak, misle da je potenije da Superliga ima vei broj uesnika kako bi to vie klubova iz to veeg broja gradova imalo priliku da uestvuje u najviem rangu naeg fudbala, jer bi to pozitivno uticalo na razvoj igre u manjim sredinama i veim ulaganjima u klubove.

ta vi mislite, koji je optimalan broj klubova za Superligu Srbije?

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top