Ovde ste
Home > Sport > “Oboriu Grend slem rekord” – B92.net

“Oboriu Grend slem rekord” – B92.net


Namere Novaka okovia su jasne, eli da se dokopa verovatno najveeg rekorda u svetu tenisa, da bude najbolji po broju osvojenih Grend slem titula.


SSIzvor: B92

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

To je otkrio u velikom intervjuu sa Grejemom Bensinerom, britanskim novinarom koji je doao u Beograd kako bi razgovarao sa svetskim brojem jedan.

okovi trenutno ima 17 osvojenih titula na najveim turnirima, Rafael Nadal ih ima dve vie, dok je trenutno rekorder Roder Federer sa 20.

“Mislim da samopouzdanje nastaje iz vere u sebe. Ta vera nastaje iz iskrenosti prema sebi, a ta iskrenost treba da nie iz ljubavi prema onome to volite i to radite, to ste odabrali da se bavite u ivotu. Naravno, postoje stvari koje moraju da se rtvuju, naalost… Voleo bih da mogu da provodim vie vremena sa porodicom, sa mojom decom, a nekada moram da ih napustim na mesec dana ili vie. Ali, u isto vreme, veoma sam zahvalan to me najblii ljudi koje imam i dalje podravaju na ovoj velikoj misiji”, priao je Novak i nastavio:

“Razumem da je to putovanje koje je izabralo mene. Stvarno verujem u to, a ne samo da je stvar obrnuta. Mislim da imam jo ta da uradim u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim najvie grend slemova, oborim rekord po broju sedmica na prvom mestu (ATP liste). To su, definitivno, moji jasni ciljevi. Ali, u isto vreme, to nisu jedine stvari koje me motiviu. Nije to ni mogue na svakodnevnom nivou. Ne ‘gura’ me to svakog dana. Ono to to uspeva je neto to ima vie veze sa mojim linim uzrastanjem”, rekao je okovi.

Koji je turnir oduvek bio poseban za tebe?

“Vimbldon. Uvek je bio ‘san’ za mene kao dete. Tu sam uao u prvih 100. Spasio sam dve ili tri me-lopte u kvalifikacijama i jedan od glavnih motivacija koje su me vodile u tom meu bila su moja braa. Morali su da dou da bih se kvalifikovao. Uspeo sam i tada sam uao u ‘elitnu arenu’ profesionalnog tenisa”.

Posebno bolna tema u njegovoj karijeri jesu Olimpijske igre u Rio de aneiru.

“To je bio jedan od momenata koji su bili najvie srceparajui u mojoj karijeri. Imao stvarno velika oekivanja od sebe u Riju. Bio sam broj jedan, osvojio sam etiri grend slema u nizu, bio je to vrhunac moje karijere u smislu rezultata i toga kako sam igrao, a i kako sam se oseao. Ako je ikada postojao trenutak da osvojim zlato, ili da se borim za tu medalju, to je bilo tada”.

“Ali, pretpostavljam, zato to sam se povredio, a i zbog toga to sam imao tolika oekivanja od sebe… Bilo je to nepodnoljivo. Bilo je to previe za mene. Nisam bio svestan kako da se svime time nosim, a i povredio sam se. Izgubio sam me prve runde, Del Potro je potom dogurao do srebra, a ja sam ipak uspeo da odigram dva taj-brejka. Bilo mi je to ba teko, jer su Olimpijske igre najvea i najvanija sportska manifestacija u istoriji sporta. I, predstavljanje moje zemlje na takvom dogaaju je velika ast i privilegija”.

To iskustvo iskoristie, kae, za naredne Igre u Tokiju.

“etiri godine kasnije stekao sam vie iskustva, mentalno i emotivno u smislu kako se za to pripremiti, pa u sigurno i promeniti neke stvari u vezi sa mojim pripremanjem za Tokio. elim da to posmatram kao i druge turnire, jer sam se ranije oseao kao da je to neto sasvim drugaije, to u sutini i jeste, ali da bih ostvario najbolji rezultat, to je u mom sluaju borba za medalje, moram to da posmatram kao da je to bilo koji drugi veliki turnir u kome nastupam individualno”, rekao je okovi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top