Ovde ste
Home > Ekonomija > Mali: Danas poinje isplata pomoi od 100 evra za penzionere

Mali: Danas poinje isplata pomoi od 100 evra za penzionere


Beograd — “Srbija e biti najbolja u Evropi kada je BDP u pitanju”, rekao je jutros ministar Sinia Mali na TV Pink.


Izvor: B92, Pink TV

Foto: Printskrin/mali_sinisa

Foto: Printskrin/mali_sinisa

“Hoemo da do kraja budemo na pozitivnoj nuli. Biemo sigurno bolji od svih. Ono to je meni vano da napomenem, da smo dali dodatnu sigurnost graanima, da mogu da se oslone na dravu, tako irimo optimizam”, rekao je Mali.

“Zamislite etvorolanu porodicu, pa oni e dobiti 400 evra, to nije malo, moramo to bre da pokrenemo nau ekonomiju. Moramo da budemo prvi. Kada se u istoriji drave desila situacija u Srbiji da je drava ovako pomogla svojim graanima na ovaj nain”, kazao je ministar.

Mali je podsetio da danas poinje isplata pomoi od 100 evra za penzionere.

“Samo danas, 950 hiljada penzionera e dobiti po 100 evra. Ve sutra mogu da ih podignu u svojim bankama. Do 5. juna traje prijava, nakon toga sukcesivno kree isplata. Ovo je na nain da im kaemo hvala”, rekao je Mali.

Ministar finansija je istakao da se ne odustaje od projekta “Srbija 2025”, jer je to kljuan projekat, a da su radovi na Moravskom koridoru ve krenuli kao njegov deo.

“Projekat ni na koji nain nije poremeen, samo za par meseci pomeramo njegovu primenu”; dodao je Mali.

“Naa strategija u poslednjih par godina je bila reindustrijalizacija i to se pokazalo kao ispravno, kazao je Mali i dodao da smo diverzifikovali privredu to je olakalo suoavanje sa korona-krizom.

“Prole godine smo bili rekorder po privlaenju stranih direktnih investicija”, podsetio je ministar i rekao da smo u rebalansu budeta ostavili 150 miliona evra za podrku stranim fabrikama koje dolaze.

“Pokazali smo se kao stabilan partner, a investitori to vole da vide”, kazao je.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top