Ovde ste
Home > Vesti > Tua u parlamentu u Hongkokngu zbog prokineskog poslanika VIDEO/FOTO

Tua u parlamentu u Hongkokngu zbog prokineskog poslanika VIDEO/FOTO


U parlamentu u Hongkongu dolo je do sukoba, drugi put ovog meseca, nakon to je prokineski poslanik izabran za predsednika odbora za nadzor zakonskih predloga.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ JEROME FAVRE

EPA-EFE/ JEROME FAVRE

Time je zavrena viemesena borba za kontrolu sa suparnikom strujom.

Odbor koji odluuje o tome kada e zakoni biti stavljeni na glasanje i koji moe da stavi veto na predloge zakona, bio je bez predsednika vie od est meseci.

Centralna vlada u Pekingu optuila je zamenika predsednika, Denisa Kvoka da namerno odlae proceduru izbora predsednika odbora, zbog ega kasni donoenje zakona, to negativno utie na javni interes, prenosi AP.

Kvoka je u petak zamenio an Kin-por, koga je predsednik skuptine postavio kako bi danas predsedavao izborima za predsednika odbora.

Nakon tue i uzvikivanja parola, an je izbacio veinu opozicionih poslanika, pa je prokineska poslanica Stari Li lako izabrana za predsednicu odbora.

Kako navodi AP, njen izbor e verovatno ubrzati donoenje kontroverznog zakona kojim bi zloupotreba kineske himne bila tretirana kao krivino delo.

Premijerka Hongkonga Keri Lam rekla je prole nedelje da je donoenje tog zakona, koji e biti na dnevnomredu sednice odbora 27. maja, prioritet.

EPA-EFE/ JEROME FAVRE

EPA-EFE/ JEROME FAVRE

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top