Ovde ste
Home > Tehnika > FBI otkljuao iPhone teroriste, Apple nije pomogao?

FBI otkljuao iPhone teroriste, Apple nije pomogao?


Ameriki FBI uspeo je da otkljua dva iPhone mobilna telefona koja je koristio poinilac prologodinjeg oruanog napada na mornariku vazduhoplovnu stanicu u Pensakoli na Floridi, a u kojem je ubijeno troje ljudi.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, jo_poker

Foto: Depositphotos, jo_poker

FBI je na taj nain doao do potvrde da je napada dobijao uputstva od teroristike organizacije Al Kaida, ije je krilo na Arapskom poluostrvu putem audio snimka objavljenog u februaru preuzelo odgovornost za napad.

Kako navodi Skaj njuz, u telefonima su pronaeni dokazi da je Mohamed Alamrani, pripadnik saudijskog ratnog vazduhoplovstva na obuci u SAD, redovno odravao kontakt sa Al Kaidom, a zvaninici FBI istiu da je napad poinjen u decembru bio “brutalna kulminacija godina planiranja i priprema”.

“Zahvaljujui odlinom radu FBI, a ne zahvaljujui Apple kompaniji, bili smo u mogunosti da otkljuamo Alamranijeve telefone”, rekao je ameriki dravni pravobranilac Vilijam Bar na jueranjoj konferenciji za tampu.

Meutim, nije jasno kako je FBI uspeo da otkljua telefone, od kojih je u jedan Alamrani ak pucao iz vatrenog oruja, oigledno u nameri da ga uniti.

Apple tvrdi da je u roku od samo nekoliko sati posle napada odgovorio na prve zahteve FBI za informacijama i pruio sve podatke koji su mu bili dostupni.

“Neistinite tvrdnje o naoj kompaniji su izgovor za slabljenje enkripcije i drugih bezbednosnih mera koje tite milione korisnika i nau nacionalnu bezbednost”, naveo je Apple u saoptenju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top