Ovde ste
Home > Ekonomija > “Moraemo da otpustimo viak radnika”

“Moraemo da otpustimo viak radnika”


Abu Dabi — Etihad ervejz pridruio se brojnim avio-kompanijama najavom da e iskazati tehnoloki viak u vie svojih poslovnih sektora.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, olgysha_

Foto: Depositphotos, olgysha_

“Pandemija korona virusa donela je neviene probleme preduzeima irom sveta, i Etihad nije izuzetak. Jasno je da e potranja za putovanjima u bliskoj budunosti biti znatno manja i zato moramo da donesemo neke teke odluke kako bismo osigurali da Etihad preivi ovu oluju, rekao je portparol Etihada za CNBC.

On je dodao da je Etihad izuzetno ponosan na svoju “radnu snagu svetske klase”, ali e “morati da otpusti viak radnika” u nekoliko oblasti poslovanja kao odgovor na “trenutne uslove na tritu“.

Nacionalni vazduni prevoznik UAE i druga najvea avio-kompanija u toj zemlji nije navela broj radnih mesta koji e biti ugaen ni sektore u kojima e biti iskazani tehnoloki vikovi.

Etihad, ije je sedite u Abu Dabiju, imao je 20.530 zaposlenih u avgustu 2019. Kompanija je obustavila sve letove krajem marta po nalogu vlade UAE, a u aprilu je saoptila da je poela da smanjuje plate i broj zaposlenih.

Od tada je obavljala samo selektovane letove repatrijacije graana, a ove nedelje je najavila da e od 1. juna poeti sa letovima na odreenim linijama.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top