Ovde ste
Home > Sport > Tenis > IMA 22 GODINE, A NAJPLAĆENIJA JE SPORTISTKINJA NA SVETU! Mlada teniserka zaradila OGROMAN NOVAC!

IMA 22 GODINE, A NAJPLAĆENIJA JE SPORTISTKINJA NA SVETU! Mlada teniserka zaradila OGROMAN NOVAC!


Osaka je u proteklih 12 meseci od nagrada na turnirima i drugih sponzorskih ugovora zaradila 37,4 miliona dolara, što je rekordna zarada neke sportistkinje za godinu dana. Prethodni rekord od 29,7 miliona dolara držala je Ruskinja Marija Šarapova iz 2015. godine.

(FOTO) NOLE POKAZAO PODRUM U KOM SE KRIO OD NATO BOMBARDOVANJA! Đoković odveo Amerikanca u sklonište!

Dvostruka grend slem šampionka ima 15 sponzorskih ugovora medju kojima i sa kompanijom Najki, Šiseido, Nisan i Joneks.

Osaka je u protekloj godini zaradila 1,4 miliona dolara više od američke teniserke Serene Vilijams, koja je u prethodne četiri godine bila najplaćenija sportistkinja.

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Osaka je imala samo godinu dana kada je Vilijams osvojila prvu grend slem titulu 1999. godine, a 19 godina kasnije japanska teniserka pobedila je Amerikanku u finalu Ju Es opena, za prvi grend slem trofej u karijeri. To je bio jedan od najkontroverznijih mečeva u istoriji tenisa, tokom kojeg se Vilijams svadjala sa glavnim sudijom, a on joj dodelio tri kazne.

Japanska teniserka je trenutno 29. na listi najplaćenijih sportista, a Vilijams je 33. To je prvi put od 2016. godine da se dve žene nalaze medju 100 najplaćenijih sportista na Forbsovoj listi. Kompletna lista biće objavljena naredne nedelje.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top