Ovde ste
Home > Putovanja > Ipak e biti testiranja putnika u Grkoj

Ipak e biti testiranja putnika u Grkoj


Srpski turisti koji planiraju da ovo leto posete Grku nee biti u obavezi da se pre puta testiraju na kovid 19

Srpski turisti koji planiraju da ovo leto posete Grku nee biti u obavezi da se pre puta testiraju na kovid 19, ali im se moe desiti da na aerodromu ili prilikom prelaska granice budu nasumino testirani. Ovo e zavisiti iskljuivo od procene njihove policije na granici.

Ovo je, naime, izajavio grki ministar turizma Haris Teokaris za bilten Grke ambasade u koji je b92.net imao uvid.

“Teokaris je rekao da se ove godine oekuje dolazak turista iz Nemake, Bugarske i drugih balkanskih zemalja. Rekao je da turisti koji stignu u Grku po dolasku neće biti obavezni da se podvrgnu testu na koronu, ali će se sprovesti nasumino testiranje”.

Kako se dalje navodi u ANA MPA Daily News Bulletin, veina hotela, zajedno sa kampovima e biti otvoreni od 1. juna.

“Letnja sezona za hotele poinje od 15. juna, izjavio je u sredu grki ministar turizma tokom brifinga o trećoj fazi vladinih mera u vezi sa koronavirusom.

Govoreći na zajednikoj konferenciji za tampu sa ministrima finansija, Teokaris je rekao da će 25. maja biti ukinuta ogranienja za putovanja jahtom ili njihov najam. Takoe e biti ukinuta ogranienja za dolazne letove. Kako je istakao, od 15. juna Meunarodni aerodrom u Atini “Venizelos” prihvataće letove iz zemalja koje imaju “dobre epidemiploke kriterijume”.

Od 1. jula biće dozvoljeno sletanje na bilo koji meunarodni aerodrom u Grkoj. Trenutno, je dozvoljeno sletanje iz inostranstva samo na “Venizelos”, na kom su svi posetioci testirani na koronu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top