Ovde ste
Home > Ekonomija > OTPAO VOLAN NA NOVOM TESLI: Opasan kvar na “modelu 3” starom samo mesec dana, VLASNIK STRAHUJE RASPAŠĆE SE NA PARČIĆE!

OTPAO VOLAN NA NOVOM TESLI: Opasan kvar na “modelu 3” starom samo mesec dana, VLASNIK STRAHUJE RASPAŠĆE SE NA PARČIĆE!


Britancu Džejsonu T. iz Blekpula otpao je volan na novom automobilu ‘tesla model 3’, i to samo nakon pređenih 550 kilometara. Reč je o kolima koja su bila stara samo mesec dana.

Volan mu se pukom srećom otkačio u trenutku dok se kretao u rikverc malom brzinom na prilaznom putu ispred svoje kuće. Međutim, mogao je da prođe mnogo gore, jer je pre toga istog dana svojim automobilom prešao oko 30 kilometara.

Zaštitnikpotrošača.rs

 

Danas je otpao volan! Zabrinut sam da će se i ostatak automobila raspasti na parčiće! Zašto se to dogodilo automobilu starom jedan mesec
Džejson T., vlasnik automobila

Vlasnik je veliki fan ‘tesle’, ali priznaje da problemi postoje od početka. Kako je naveo, vozilo je prvobitno trebalo da mu bude isporučeno još u oktobru 2019. godine, ali je zbog kašnjenja u proizvodnji stiglo u martu, u jeku pandemije koronavirusa, pa nije imao priliku da pređe neku značajniju kilometražu, već samo pomenutih 550 kilometara.

Obavešten i Mask

To je znatno manje od onog što je planirao, s obzirom na to da je, kako sam tvrdi, dugogodišnji zaljubljenik u ‘tesla’ automobile, a jedva je čekao da nabavi ‘model 3’ kako bi uživao u njegovoj vožnji.

– Danas je otpao volan! Zabrinut sam da će se i ostatak automobila raspasti na parčiće! Da li se može razmotriti zašto se to dogodilo automobilu starom jedan mesec – napisao je Džejson T. na svom Tviter nalogu tagujući i vlasnika kompanije, milijardera Ilona Maska.

Kako prenosi “Njujork Post”, u kompaniji “Tesla” su priznali da volan nije bio fabrički pravilno pričvršćen i da će sprovesti istragu kako je do toga došlo. Istragu će po službenoj dužnosti pokrenuti i nadležno britansko državno telo koje se stara o bezbednosti saobraćaja.

Istraga u toku

U međuvremenu, iz kompanije “Tesla” su preuzeli pomenuti “model 3”, pričvrstili upravljač kako je propisano i vratili automobil vlasniku.

TESLA – MODEL 3

Svi poznati problemi i falinke

* Neujednačeni zazori
* Pojava rđe – loša antikorozivna zaštita i nekvalitetna farba
* Nedostatak šrafova i zavrtnji različite boje
* Kondenzacija kod svetlosnih grupa

Ovo je samo još jedan u nizu problema sa “tesla” automobilima.

Otkako je kompanija krenula u masovnu proizvodnju električnih automobila, ređale su se primedbe na završnu obradu vozila koja su isporučena kupcima.

Najviše zamerki je bilo na “model 3”, ali su se one uglavnom odnosile na aljkavo uklopljene panele karoserije, nekvalitetno farbanje, ogrebotine na spoljašnjosti i slične detalje kozmetičke prirode, koji su pripisivani neiskustvu, s obzirom na to da je u pitanju relativno mlada auto-kompanija.

Ipak, najnoviji incident kada se tokom vožnje jednom “modelu 3” u Velikoj Britaniji “otkačio” volan sigurno će izazvati glavobolju menadžerima u “Tesli”, jer je reč o ozbiljnom problemu koji ugrožava bezbednost putnika.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE
Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top