Ovde ste
Home > Ekonomija > Padaju cene kvadrata u novogradnji

Padaju cene kvadrata u novogradnji


Podgorica — Prosena cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2020. iznosila je 940 evra. manja je za 8,2 odsto u odnosu na prolu godinu.


Izvor: CDM

Foto: Depositphotos, Bombaert

Foto: Depositphotos, Bombaert

Manja je za 8,2 odsto u odnosu na isti period prole godine, a za 17,2 odsto manja u odnosu na etvrti kvartal 2019. godine, saopteno je iz MONSTAT-a.

Prosena cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu ove godine iznosila je 865 evra, u primorskom regionu 1363 vura, u sredinjem regionu 641 evro, dok je u severnom regionu prosena cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 793 evra, pie portal CDM.

“Razlike tokom godina u prosenim cenama kvadratnog metra stana u novogradnji u znaajnoj mjeri zavise od uea stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je uee ovih stanova vee, prosena cena stana u novogradnji e biti znaajno nia, odnosno ukoliko je uee manje, prosena cena e biti vea”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Prosena cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna drutva u prvom kvartalu iznosila je 1213 evra, a u kategoriji solidarna stambena izgradnja 614 eura.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top