Ovde ste
Home > Putovanja > Uz novu aplikaciju turisti nee moi da kau da ne znaju kako da se ponaaju u Hrvatskoj

Uz novu aplikaciju turisti nee moi da kau da ne znaju kako da se ponaaju u Hrvatskoj


Foto: depositphoto/anshar

Foto: depositphoto/anshar

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je potvreno est novih sluajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dve osobe, izvetava Nacionalni stoer civilne zatite na konferenciji za medije.

Ministar turizma Gari Kapeli obratio se javnosti i objavio da se hoteli u Hrvatskoj ponovo otvaraju, zavisno od mogunosti i dolazaka turista.

“Videli ste ovih dana povean dolazak turista, zahvaljujem se slubama Slovenije i Hrvatske to su uspele stvore zonu koja je sigurna i da slovenski turisti u sve veem broju dolaze u RH. Dolaze vlasnici apartmana, firmi, s odreenim razlogom”, kazao je.

Kapeli je rekao da se radi platforma, web aplikacija koja e na neki nain kontrolisati turizam, tj. turisti e ranije ispuniti formular i vie nee morati da ekaju toliko na prelazak granice.

“Ispunjavanjem unapred e na granici prolaziti u svega nekoliko sekundi”, kae Kapeli.

“Deo turista koji su trebali da dou, ali su otkazali, opet rezerviu za jun”.

Kako je istakao, najvanije je da znaju ta turiste oekuje kada dolaze u RH, kvaliteta zdravstva, gde mogu da se jave, dobiju obavetenje na granicama i taj deo je definisan.

to se tie svih segmenata turizma, kako se ponaati u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela, ta ako turisti idu u bazen ili na plau, postoje definitivno na engleskom jeziku sva objanjenja.

“Turisti koji dolaze nee moi da kau da ne znaju kako da se ponaaju u Hrvatskoj”, jasan je Kapeli.

“S treim zemljama sve zavisi o dogovoru na nivou EU. Mi pokuavamo da potujemo protokl koji je dogovoren na nivou EU, ali potujui i bilateralne dogovore kao to smo imali sa Slovenijom”, kazao je.

Foto: Foto: depositphoto/Geribody

Foto: Foto: depositphoto/Geribody

Jednom kada dobijete odgovor kroz aplikaciju i kad ste se prijavili gde ete da boravite u Hrvatskoj, to vai sve dok vai ova mera.

Zato nema stroih mera za turiste?

Na pitanje zato Hrvatska nema nikakve mere opreza prema stranim turistima, epidemiolog dr Krunoslav Capak je kazao da to nije istina.

“Napravili smo preporuke za graane koji prelaze granicu o ponaanju u prvih 14 dana. Hrvatska ima najbolju epidemioloku situaciju od svih ostalih zemalja koje se promoviu turistiki”, tvrdi Capak.

Infektolog dr Alemka Markoti kazala je da ne stoji princip da se radi stotine hiljada testova.

“Koncepti su bili razni, veina zemalja je ila prema izolaciji i samoizolaciji. Imunitet populacije je jako nizak. To nam dokazuje da ak i tamo gde nije bilo mera, da je trebao da postoji puno blii kontakt da bi se infekcija prenosila”, kazala je Markoti.

“Ne moemo stalno da glumimo policiju, jurimo ih po plai i pratimo kako e da se ponaaju”, dodala je.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top