Ovde ste
Home > Zdravlje > KAFA I NJEN UTICAJ NA KRVNI PRITISAK! Trudnice ne bi smele da popiju više od OVE KOLIČINE!

KAFA I NJEN UTICAJ NA KRVNI PRITISAK! Trudnice ne bi smele da popiju više od OVE KOLIČINE!


Mnogi od vas koriste kafu kako bi održavali organizam budnim i skocentrisanim na posao koji radite. Osnovni sastojak kafe je kofein, koji je blagi stimulans.

U nastavku teksta možete pročitati kako to kafa utiče na vaš organizam i krvni pritisak.

Neka istraživanja pokazuju, da kafa ne prouzrokuje povećani krvni pritisak, niti rizik od srčanog ili moždanog udara, druga istraživanja govore suprotno.

Pixabay

U WC ŠOLJU STAVITE ČEN BELOG LUKA I OSTAVITE DA PRENOĆI! Desiće se nešto NEVEROVATNO

Stimulansi, po svojoj definiciji, povećavaju aktivnost centralnog nervnog sistema i zbog toga poboljšavaju našu budnost, koncentraciju i pozornost. Takva povećana aktivnost nervnog sistema može izazvati suženje krvnih sudova, što izaziva rast krvnog pritiska i menja količinu krvi, koja prolazi kroz srce.

Istraživanja pokazuju, da kofein zaista deluje kao blagi stimulans i može izazvati suženje krvnih sudova, što rezultuje povećanim krvnim pritiskom.

Međutim, kofein je vrlo blagi stimulans. Prema istraživanjima, konzumiranje 1-2 šolice kafe neznatno povećava krvni pritisak. Osim toga, takvo delovanje kafe nije trajno i prolazi nakon nekoliko sati. To je zbog toga što se kofein, za razliku od cigareta ili alkohola, ne zadržava u telu.

tvin.rs/Stanislav Lonhardt

MLAKA VODA ZA BOLJE ZDRAVLJE! Evo zašto treba da je PIJETE

Mnogi ljudi, koji redovno piju kafu, razviju toleranciju na nju i ne doživljavaju promenu pritiska, čak i nakon nekoliko šoljica kafe.

Smatra se, da je za većinu sasvim bezopasno popiti 4 -5 šolica kafe dnevno, što je ekvivalentno 400 mg kofeina. Trudnice ne bi smele uzimati više od 300 mg kofeina dnevno.

Kafa i cigarete – kombinacija koja se ne preporučuje !!!

Trebalo bi da znate, iako je kafa sama po sebi vrlo blag stimulans, u kombinaciji sa cigaretama ona može podiči krvni pritisak za više od 10 mm Hg u roku od par sati.

Konzumiranje kafe u kombinaciji sa pušenjem i stresom može znatno uticati na krvni pritisak i sa vremenom prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top