Ovde ste
Home > Ekonomija > Polovina zaposlenih u Fejsbuku radie od kue u narednih deset godina

Polovina zaposlenih u Fejsbuku radie od kue u narednih deset godina


London — Generalni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg najavio je da oekuje da e u narednih deset godina oko 50 odsto zaposlenih te kompanije raditi od kue.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA, GIAN EHRENZELLER

Foto: EPA, GIAN EHRENZELLER

Dodao je, meutim, i da e zarade biti smanjene zaposlenima koji umesto u Silicijumskoj dolini budu iveli u drugim delovima SAD gde su trokovi ivota nii.

“Mi plaamo veoma dobro, u sutini najvie na tristu, ali plaamo po trinim cenama, koje se razlikuju od lokacije do lokacije, tako da e taj princip nastaviti da vai i u ovom sluaju”, rekao je Zakerberg.

Fejsbuk zapoljava oko 50.000 ljudi, a kompanija planira da izgradi tri nove regionalne centrale u Atlanti, Dalasu i Denveru za povremena okupljanja zaposlenih koji ive u blizini tih gradova.

Kako navodi Skaj njuz, jo nije poznato kakav e finansijski efekat na kompaniju imati prelazak velikog broja zaposlenih na rad od kue, ali je jasno da osim odreenih uteda kada je re o imovini, hrani i, potencijalno, zaradama, u obzir treba uzeti i obezbeivanje opreme potrebne za takav rad, to bi se moglo ispostaviti kao skupo.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top