Ovde ste
Home > Ekonomija > SAD stavile 33 kineske kompanije na crnu listu

SAD stavile 33 kineske kompanije na crnu listu


Vašington — Ministarstvo trgovine SAD saopštilo je da dodaje 33 kineske kompanije i druge institucije na ekonomsku crnu listu.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, gioiak2

Foto: Depositphotos, gioiak2

Kako je navedeno, to je učinjeno zbog kršenja ljudskih prava i zbog zabrinutosti za američku nacionalnu bezbednost koji uključuju oružje za masovno uništenje i druge vojne aktivnosti.

Prema Rojtersu, crna lista najnoviji je napor Trampove administracije da napadne kompanije koje su vezane za vojne nabavke i kazni Peking zbog postupanja sa muslimanskim manjinama, a do nje dolazi u trenutku kada su lideri Komunističke partije u Pekingu otkrili detalje plana o nametanju zakona o nacionalnoj bezbednosti Hong Kongu.

Odeljenje za trgovinu saopštilo je da sankcioniše devet kompanija i institucija na osnovu toga što su “saučesnici u kršenjima ljudskih prava i zloupotrebama počinjenim u kineskoj kampanji represije, masovnog proizvoljnog pritvora, prinudnog rada i nadzora visoke tehnologije protiv Ujgura” i drugih.

Odeljenje za trgovinu je takođe dodalo 24 vladine i komercijalne organizacije na ekonomsku listu zbog omogućavanja nabavljanja stvari koje može koristiti kineska vojska.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top