Ovde ste
Home > Zdravlje > ŠEST NAJMOĆNIJIH EFEKATA PLIVANJA NA LJUDSKKO TELO I UM! Bolje vežbe od ove nema!

ŠEST NAJMOĆNIJIH EFEKATA PLIVANJA NA LJUDSKKO TELO I UM! Bolje vežbe od ove nema!


Ova aktivnost ne pruža vam samo trening za celo telo, već može i da vam pomogne da se izborite sa depresijom, budući da plivanje oslobađa endorfin, hormon zadužen za pozitivne misli i osećanja.

I to nije sve – evo na kojih 6 načina vam još plivanje pomaže!

1. Bolji kapacitet pluća

Redovno plivanje je odličan način da ojačate svoja pluća. Zapravo, studije govore da su u tome bolje čak i od joge! To je rezultat toga što plivanje povećava elastičnost mišića u plućima i grudima.

2. Jači zglobovi

Dok plivate, ne osećate čak 90 % svoje težine, pa je ova vežba idealna za ljude koji pate od bolova u zglobovima uzrokovanih, na primer, artritisom. To dalje znači da će redovno plivanje pomoći da smanjite rizik od pogoršavanja bolesti jer će mišići imati redovnu vežbu, uključujući i one oko zglobova, i postaće jači.

pixabay.com

3. Prava i zdrava leđa

Ako patite od hroničnog bola u leđima, plivanje će vam pomoći jer gradi leđne mišiće.

4. Mršavije telo

Plivanje tri puta nedeljno je sjajan način da sagorite još više kalorija dok istovremeno jačate mišiće. Tokom 30-minutnog plivanja sagorećete čak 500 kalorija, što je dvostruko više nego broj kalorija koji se sagori tokom šetnje.

5. Usporeno starenje

Studije su pokazale da ljudi koji tri puta nedeljno preplivaju od 3 do 4,5 km usporavaju proces starenja i izgledaju mlađe i nekoliko decenija.

6. Bolji san

Plivanje čini čuda i za vaš um i san. Dokazano je da je plivanje jedan od najboljih načina za lečenje nesanice.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top