Ovde ste
Home > Vesti > Stranci uzeti “na zub”, netrpeljivost zbog širenja zaraze: Gomilaju zatvorenike u prenatrapanim zatvorima

Stranci uzeti “na zub”, netrpeljivost zbog širenja zaraze: Gomilaju zatvorenike u prenatrapanim zatvorima


Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Maleziji pojavili su se u pritvornom centru za migrante bez dozvole boravka, saopštili su zvaničnici ove zemlje.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/AHMAD YUSNI

EPA-EFE/AHMAD YUSNI

Ministar zdravlja je saopštio da je u jednom pritvornom centru za migrante bez dozvole boravka u blizini prestonice prijavljen 21 slučaj zaraze koronavirusom. U centru ukupno ima oko 1.600 zatvorenika.

Kako Rojters prenosi, ovo je drugi put da se žarište zaraze u ovoj zemlji pojavilo u jednom pritvornom centru. U toku ove nedelje u drugom pritvornom centru u predgrađu Kuala Lumpura koji ima 1.400 zatvorenika zabeleženo je 60 slučajeva zaraze.

Iz ministarstva zdravlja je saopšteno da izvor zaraze na ovim mestima nije otkriven. Migranti su testirani na koronavirus pre nego što su smešteni u pritvorne centre, ali je moguće da pozitivnih rezultata nije bilo zbog perioda inkubacije, izjavili su zvaničnici.

U Maleziji je ovog meseca uhapšeno više od dve hiljade stranaca bez boravišne dozvole u racijama sprovedenim u područjima zatvorenim merama karantina.

Poslednjih nedelja javnost Malezije pokazala je netrpeljivost prema izbeglicama i drugim strancima koji su otpuženi za širenje zaraze, opterećenje države i otimanje radnih mesta za vreme ekonomske krize, a na posebnom udaru našle su se Rohindža izbeglice.

Centri u koje se zatvaraju migranti često su prenatrpani i sa po nekoliko desetina ljudi u jednoj ćeliji.

Ujedinjene nacije i aktivisti za zaštitu ljudskih prava kritikovali su postupke malezijske vlade usmerene na pripadnike ranjivih grupa tokom pandemije i pozvali na okončanje akcija protiv njih.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top