Ovde ste
Home > Ekonomija > “Trenutno gradimo 230 kilometara novih auto-puteva”

“Trenutno gradimo 230 kilometara novih auto-puteva”


Beograd — Srbija e u okviru novog investicionog plana 2020-2025 graditi novih 500 kilometara auto-puteva.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, bogdan.hoda

Foto: Depositphotos, bogdan.hoda

To je izjavila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka graevinarstva, saobraaja i infrastrukture Zorana Mihajlovi.

Ona je podsetila da e se uloiti devet milijardi evra u putnu, elezniku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu i navela da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, kao to su Moravski koridor i auto-put Sremska Raa-Kuzmin, koji e Srbiju povezati sa BiH.

Mihajlovieva je podsetila i da je planiran umadijski koridor “Vod Karaore”, koji e povezati centralnu sa zapadnom, junom i istonom Srbijom, kao i auto-put Poega-Boljare koji e nau zemlju spojiti sa Crnom Gorom.

Pored brze pruge koja se gradi od Beograda do Budimpete, gradie se i brza pruga Beograd-Ni, rekla je Mihajlovieva za TV Hepi, a saoptio je kabinet potpredsednice Vlade.

Ministarka je dodala da je cilj Srbije da bude premreena putevima, te da e se u magistralne, regionalne i lokalne puteve uloiti milijardu evra.

“Sutina i vizija nae politike je da ljudi ostanu da ive u svojim mestima, a da investicije lake i bre dolaze i za to nam je potrebna infrastruktura. A ona je uz graevinarstvo pokreta privrednog razvoja i rasta BDP-a”, navela je ona.

Kako napominje, privrednom razvoju e doprineti i stanovi koji se grade za pripadnike slubi bezbednosti, a Mihajlovieva kaze da je dala predlog da se taj projekat proiri i na zdravstvene i prosvetne radnike, te da oekuje da e Vlada to usvojiti.

Potpredsednica Vlade podsetila je i da je otvoren avio- saobraaj, navodei da je vano da se polako vraamo u normalniji ivot, ali i da dalje vodimo rauna o zdravlju.

Podsetila je da je Er Srbija u toku vanrednog stanja vratila nae graane u zemlju, prevezla 15.000 stranih dravljana i dopremila svu potrebnu opremu i humanitarnu pomo.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top