Ovde ste
Home > Sport > Evropska prvenstva 2021. poslednja kvalifikaciona takmienja za strelce za OI

Evropska prvenstva 2021. poslednja kvalifikaciona takmienja za strelce za OI


Dva evropska prvenstva naredne godine bie za strelce poslednja kvalifikaciona takmienja za Olimpijske igre.


Izvor: B92

Photo by Mark Metcalfe/Getty Images

Photo by Mark Metcalfe/Getty Images

Meunarodni olimpijski komitet (MOK) je prihvatio predlog Svetske streljake federacije o promeni kvalifikacionog sistema, koja je uslovljena otkazivanjem brojnih takmienja zbog pandemije korona viursa.

Na Evropskom prvenstvu vazdunim orujem bie podeljeno est olimpijskih viza, a malokalibarskim etiri.

Kvalifikaciono takmienje e biti i na EP u Osijeku za gaanje glinenih golubova.

MOK i ISSF su predvideli i mogunost da se ampionati u Lohji i Osijeku ne odre.

Ukupno 16 olimpijskih viza e u sluaju da se ne odre biti rasporeeno na osnovu plasmana na rang listama Evrospke streljake konfederacije na dan 31. maja 2020 godine.

Prema plasmanu na listama Svetske streljake federacije bie podeljeno 12 kvota, a gledae se plasman od 30. marta ove godine, ali e se dodati bodovi osvojeni na turniru Svetskog kupa.

Na osnovu svetskih lista bie podeljena po jedna kvota u svakoj od 12 olimpijskih disciplina, preneo je Streljaki savez Srbije.

Te olimpijske vize dobie najbolje rangirani strelci iz zemalja koje u odreenim disciplinama nemaju kvalifikovane takmiare po nekom od ostalih kriterijuma.

Kvote dodeljene na osnovu lista glase na strelce koji e ih dobiti. Olimpijske ulaznice osvojene na takmienjima vlasnitvo su nacionalnih olimpijskih komiteta i streljakih saveza.

Olimpijske igre su odloene za leto naredne godine, a Srbija za sada ima est uesnika: Zorana Arunovi, Damir Mikec, Jasmina Milovanovi (svi pitolj), Milutin Stefanovi, Sanja Vukainovi i Andrea Arsovi (puka).

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top