Ovde ste
Home > Putovanja > Grka veruje da e joj novi trend spasiti turizam

Grka veruje da e joj novi trend spasiti turizam


Foto: Getty Images, Jens Schlueter / Stringer

Foto: Getty Images, Jens Schlueter / Stringer

Grka preduzima korake da regulie “Glamping”, popularni termin koji se odnosi na “glamurozno kampovanje”, jer koncept nastavlja da dobija sve veću popularnost u celoj zemlji.

Iako je u Grkoj dostupna od 2012. godine, zemlja će sada insistirati na tome da se primenjuju normalni turistiki propisi za hotele i kampove koji nude ovu vrstu smetaja. Neke od najzanimljivijih glampinga koje danas deluju u Grkoj su ostrvo Kea i ostrvo Lemnos.

irom sveta “glamping” prua turistima mogućnost da ive u strukturama koje su namerno izgraene kako bi se uklopile u prirodu. Objekti, koji ponekad nisu nita drugo do sloeni atori, esto ukljuuju usluge vrhunskog kvaliteta, a turisti mogu platiti ogromne cene za privilegiju da ive u luksuzu, a da ostanu u skladu s prirodom.

Zahtevi koji treba da se ispune ukljuuju izgradnju podzemnih infrastrukturnih mrea koje obezbeuju vodu, struju i kanalizaciju, kao i odgovarajuće prilazne puteve do mesta.

Pored toga, lokacije koje nude “glamping” moraće biti oprezne da bi se uskladile sa prirodom, istovremeno postavljajući samo polu-trajne graevine, a vlasnici moraju garantovati da su svi materijali koji se koriste na toj lokaciji ekoloki prihvatljivi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top