Ovde ste
Home > Ekonomija > Najskuplji let iznad Evrope: Blizu cilja, posadu i dva putnika iznenadio poziv kontrole leta

Najskuplji let iznad Evrope: Blizu cilja, posadu i dva putnika iznenadio poziv kontrole leta


Putniki avion Erbas A320 niskotarifnog avio-prevoznika Jurovings odradio je verovatno jedan od najbesmislenijih, ujedno i najskupljih letova ove godine.


Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Depositphotos/adameq2

Foto: Depositphotos/adameq2

Naime, avion na letu EW9844 poleteo je u subotu ujutro iz Dizeldorfa prema italijanskom ostrvu Sardiniji, samo da bi bio prisiljen da se vrati nazad zato to je vazduna luka Olbija, na koju su trebali da slete, bila zatvorena, objavio je CNN.

Kad je nakon preenih 1.170 kilometara avion ve bio u vazdunom prostoru iznad Sardinije, kontrola leta ih je obavestila da aerodrom nije otvoren za komercijalni promet, te su im predloili da slete u 180 kilometara udaljen Kaljari. Meutim, piloti su odluili da e se ipak radije vratiti nazad u Nemaku, zajedno s cela dva putnika koja su bila na tom letu.

To znai da su ukupno proli vie od 2.000 kilometara i proveli u letu 4 sata i 10 minuta, a sve uzalud, preneo je portal Jutarnji.hr.

“Informacije iz vazdunih luka se u ovo vreme menjanju doslovno iz trena u tren. Situacija je vrlo dinamina”, pokuao je da opravda ovu zbrku portparol Jurovingsa.

Kako se ini, u konkretnom primeru je italijansko nadleno ministarstvo 17. maja reklo da se aerodrom Olbija otvara, samo da bi istog dana ta odluka bila preokrenuta na regionalnom nivou, to oigledno nije bilo iskomunicirano prema iroj javnosti.

Oba putnika su ipak dobila karte za novi let nakon to su dobili besplatnu, etvorosatnu vonju iznad Evrope, pie CNN.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top