Ovde ste
Home > Vesti > Nakon kontramera Srbije, oglasio se “Montenegro erlajns”: Srbija ostaje deo naših planova u saobraćaju

Nakon kontramera Srbije, oglasio se “Montenegro erlajns”: Srbija ostaje deo naših planova u saobraćaju


Crnogorska avio-kompanija Montenegro erlajns (MA) se oglasila povodom odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: GettyImages/ Bruce Bennett

Ilustracija: GettyImages/ Bruce Bennett

Nakon odluke da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, MA navodi da Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova MA.

“Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova Montenegro Airlinesa i pokušaćemo da damo doprinos da se posledice kovida 19, u ekonomskim smislu, što pre saniraju”, navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je sinoć preneo portal CDM.

Iz crnogrske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da “industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka”.

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, potvrđeno je sinoć Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je ranije u toku jučerašnjeg dana najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

DCV je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi Blic, koji je prvi nezvanično objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top