Ovde ste
Home > Sport > Košarka > SVE JE JASNO! Saopštenje ABA lige za kraj svake dileme!

SVE JE JASNO! Saopštenje ABA lige za kraj svake dileme!

Fallback Image


ABA liga je nakon sednice Skupštine izdala saopštenje koje prenosimo u celosti.ž

POTVRĐENO! Još jedan SRPSKI klub uplovio u ABA ligu!

– Skupština ABA lige, koja je održana 27. maja 2020. putem video poziva, detaljno je analizirala situaciju vezano za pandemiju COVID-19 i prihvatila niz odluka koje će u ovom delikatnom trenutku za sport i sve druge aspekte života obezbediti dalji razvoj takmičenja.

Nakon analize svih mogućih opcija, ABA liga j.t.d. Skupština je donela odluku da prekine sezonu ABA lige 2019/20, ABA Lige 2 i U19 ABA lige. Uprkos ogromnoj želji i razmatranju svih mogućih opcija da se sezona završi na terenu, klubovi ABA lige su se pobrinuli da zdravlje igrača, navijača, članova trenerskog štaba i svih ostalih koji su deo organizacija igara,budu na prvom mestu.

Prisustvo i rasplamsavanje virusa COVID-19 i dalje donosi veliki broj ograničavajućih faktora. U tom aspektu, zemlje učesnice nisu u identičnoj situaciji, što klubove postavlja na različite položaje, ograničava mogućnosti okupljanja timova posle više od dva meseca pauze i onemogućava sprovođenje procesa treninga, što su ključni faktori za siguran nastavak sezone.

ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da se sezona 2019/20 završi bez šampiona u svim svojim takmičenjima. U isto vreme, ABA liga j.t.d. Skupština je zaključila da je u ovom trenutku potrebno da se sva energija usmeri na organizaciju sezone 2020/21, koja će, imajući u vidu specifičnu situaciju, doneti ogromne izazove.

Sa ciljem daljeg jačanja konkurencije, ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da se ABA liga proširi na 14 klubova. Pored 12 klubova koji su u sezoni 2019/20 učestvovali u ABA ligi (Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda mts, FMP, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mega Bemak, Mornar, Partizan NIS, Zadar ), ABA liga jtd Skupština je odlučila da dve vajld karte za sezonu 2020/21 dodeli Borcu i Splitu.

Starsportphoto

ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da će ABA ligu 2 u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na osnovu rezultata u državnim prvenstvima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija i Slovenija) daće po dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21 ABA League 2 sezone, prazna mesta će se popuniti dodeljivanjem specijalne pozivnice.

ABA League j.t.d. Skupština je takođe donela odluku da advokatski timovi Crvene zvezde i ABA liga potpišu sporazum o vansudskom poravnanju u skladu sa odlukom Skupštine, sa kojom će se sudski spor rešiti na miran način.

ABA League j.t.d. lige donela odluku da predstavnici klubova održe razgovor sa predstavnicima Evrolige, kako bi obezbedili najbolji mogući tretman.

Istovremeno, ABA liga i njeni klubovi nastaviće da prate situaciju u vezi sa razvojem virusa COVID-19 i ostaće u kontaktu sa državom i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa mogućim ograničenjima koordiniraće svoje dalje korake.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top