Ovde ste
Home > Sport > Dva EP u 2021. poslednja kvalifikaciona takmičenja strelaca za Tokio

Dva EP u 2021. poslednja kvalifikaciona takmičenja strelaca za Tokio


Kvote za koje su strelci trebalo da se bore na Evropskom kvalifikacionom turniru u maju ove godine u Plzenju, biće podeljene na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u finskom gradu Lohja (26. februar – 8. mart 2021) i Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku (23.maj – 6. jun 2021).

Na EP vazdušnim oružjem biće podeljeno šest olimpijskih viza – po dve vazdušnom puškom za muškarce i žene i po jedna vazdušnim pištoljem u obe konkurencije.

Evropski strelci će na šampionatu MK oružjem u Osijeku „nišaniti” četiri kvote, po jednu u svakoj olimpijskoj disciplini: MK puška trostav muškarci, MK puška trostav žene, sport pištolj žene i pištolj brza paljba muškarci.

Istovremeno sa EP malokalibarskim oružjem, u Osijeku će biti organizovan i šampionat Starog kontinenta u gađanju glinenih golubova, koji će takođe biti kvalifikacono takmičenje za OI.

Na raspolaganju će biti šest kvota – po jedna u disciplini trap i po dve u skitu.

MOK i IŠF su predvideli i mogućnost da se šampionati u Lohji i Osijeku ne održe, u tom slučaju, spomenutih 16 olimpijskih ulaznica bi bilo raspoređeno na osnovu plasmana na rang listama Evropske streljačke konfederacije na dan 31.maja 2020. godine.

Dvanaest kvota će biti podeljeno i prema plasmanu na listama Svetske streljačke federacije. Po pravilima koja bi važila da Olimpijske igre nisu odložene, računale bi se liste od 31.maja ove godine. Sada je napravljena mala promena.

Gledaće se plasman na listama od 30.marta ove godine (pre nego što su suspendovana sva takmičenja), ali na njih će biti dodati i bodovi osvojeni na jednom turniru Svetskog kupa koji će biti održan u martu ili aprilu 2021.

Novi kalendar Svetskog kupa za sledeću sezonu još nije određen.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top