Ovde ste
Home > Ekonomija > “SAD se od globalne sile pretvorile u ucenjivaa”

“SAD se od globalne sile pretvorile u ucenjivaa”


Moskva — Pod amerikim sankcijama već se nalazi pola sveta, ali ni Rusija ni Kina, ak ni male zemlje neće se menjati zbog Vaingtona.


Izvor: Sputnik

Foto: Getty images, Sean Gallup

Foto: Getty images, Sean Gallup

To je rekao predsedavajući Odbora za meunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosaov.

“Ameriki ambasador u Nemakoj Riard Grenel potvrdio je planove Vaingtona da uvede nove sankcije projektu Severni tok 2. Mere su, navodno, već odobrile obe partije amerikog Kongresa i to bez obzira na aktuelnu predsedniku predizbornu kampanju u Sjedinjenim Amerikim Dravama”, napisao je senator na svojoj stranici na Fejsbuku.

Znajući uobiajeni intenzitet meustranakih sukoba u ovom periodu, moe se reći da rusofobija ini uda, smatra parlamentarac.

“Ali kuriozitet izjava politiara bila je da je jo u februaru na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji ameriki ministar energetike uveravao partnere da Rusija neće biti u stanju da dovri Severni tok 2 u uslovima amerikih sankcija, jer nema potrebnu tehnologiju”, dodao je on, prenosi Sputnjik.

“Trenutne pretnje sankcijama svedoe o tome da Amerikanci i dalje veruju u nas, vie nego bilo ko drugi”, istakao je senator.

Prema njegovim reima, deprimira drugo ─ brza degradacija Amerike od globalne sile, koja je davala ton u formiranju svetskih ekonomskih institucija, u “agresivnog pohlepnog diktatora, kome u arsenalu nije ostalo nita, osim sankcija”. Zato to ove ekonomske represije ne postiu postavljene ciljeve ─ promenu ponaanja zemalja, naglasio je senator.

“ak ni mala Kuba se ne menja kako bi udovoljila svom ogromnom susedu. Tim pre to neće raditi ni Kina ili Rusija, iako se pod amerikim sankcijama sada nalazi vie od polovine svetskog stanovnitva. To znai da cilj nije pritisak, već sama teta”, objasnio je Kosaov.

Istovremeno, senator je napomenuo da se nanoenje znaajne ekonomske tete u cilju potinjavanja sopstvenoj ideologiji ne razlikuje mnogo od “klasinog” terorizma. Sjedinjene Amerike Drave pretvorile su se u najvećeg ucenjivaa na svetu od kojeg pate ak i njihovi saveznici.

Prema reima Kosaova, intenziviranje agresivnog ponaanja SAD odvija se u svetlu poziva mnogih autoritativnih politiara, ukljuujući generalnog sekretara UN, da zaustave sankcionu aktivnosti, s obzirom na potrebu suzbijanja zajednike virusne pretnje.

“Ovo je vano i za Evropu, koja takoe mora da obnovi svoju ekonomiju, zbog ega je potreba za smanjenjem trokova proizvodnje i socijalnih rashoda veoma aktuelna. Ali cilj Sjedinjenih Amerikih Drava nije da pomogne svojim partnerima, već da po svaku cenu prodaju svoj skupi gas”, istakao je politiar.

Projekat Severni tok 2 podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, iji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godinje, od obale Rusije, preko Baltikog mora, do Nemake. Gasovod će proći kroz teritorijalne vode ili iskljuivo ekonomske zone drava du obale Baltikog mora: Rusije, Finske, vedske, Danske i Nemake.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top