Ovde ste
Home > Zdravlje > Strunjaci naveli kada oekuju novi talas pandemije: “Drugi vrhunac bi mogao da bude gori od prvog”

Strunjaci naveli kada oekuju novi talas pandemije: “Drugi vrhunac bi mogao da bude gori od prvog”


Koronavirus e se ponovo pojaviti kada se zavri leto gotovo da su sigurni strunjaci za zarazne bolesti, ali ne znaju koliko e biti ozbiljna situacija.


Izvor: B92, Tanjug

Ilustracija/Foto: depositphoto/diew

Ilustracija/Foto: depositphoto/diew

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ponudila je sumornu hipotezu o tome kako bi narednih nekoliko meseci korona virus mogao da izgleda.

Dok jo uvek ivimo u vreme prvog talasa pandemije, a sluajevi i dalje rastu, infekcije bi mogle naglo i znaajno da skoe bilo kada, preneo je CNN.

“Moda doe do drugog talasa na ovaj nain”, rekao je Majk Rajan, izvrni direktor Svetske zdravstvene organizacije u ponedeljak.

Novi vrhunac zaraze znaio bi nagli skok u sluajevima, koji bi mogli ponovo da preopterete zdravstvene sisteme i eventualno izazovu vei broj smrtnih sluajeva.

Drugi vrhunac bi mogao biti gori od prvog, a da li e na jesen doi do porasta sluajeva zavisi od toga ta sada radimo.

U scenariju drugog vrhunca, sluajevi koronavirusa pojavili bi se otro i brzo sve dok ne dostignu novi maksimum, verovatno nakon perioda u kome je stopa infekcije bila prilino stabilna.

U drugom talasu, infekcije se mogu postepeno razvijati i pogoditi razliite regione sveta u razliito vreme.

Tokom drugog vrhunca mogao bi biti zaraen korona virusom mnogo vei broj ljudi u isto vreme, tokom sezone gripa, to bi dovelo da velikog pritiska na zdravstvene sisteme, navodi CNN.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top