Ovde ste
Home > Putovanja > Grka ima nova pravila za upotrebu liftova, a i za postavljanje pekira na plaama

Grka ima nova pravila za upotrebu liftova, a i za postavljanje pekira na plaama


Grka je propisala zdravstvene protokole koji se primenjuju u svim njihovim hotelima, ali i prostorima na otvorenom

Na sve javne prostore Grkoj, kako spoljanje, tako i unutranje, ukljuujui predvorje, ali i prostore za sedenje na otvorenom, primenjuju se pravila socijalnog distanciranja za koje je Nacionalna organizacija za javno zdravlje u Grkoj (EODY – Hellenic National Public Health Organization) dala specifikacije. Sa ovim, novim pravilima, posetioci nee moi da stavljaju pekire izmeu suncobrana, liftom e ii samo oni koji moraju, postojae redovi za javne toalete (mnogo vei od onih na koje smo navikli)…

Naime, pomenute specifikacije, b92.net dobio je od grke ambasade u Beogradu i tamo stoji sledee:

• Preporuka za izbegavanje upotrebe liftova. Ugradnja dezinfekcijskih sredstava na ulazima u lift i preporuka za njihovo korienje na ulazu i izlazu. esto ićenje liftova, posebno na “visokofrekventnim dodirnim takama”, kao to su drai i dugmad.
• Oznake i podne oznake moraju da postoje kao upozorenje ljudima da se dre na udaljenosti jedni od drugih.
• Instalacija antiseptikih rastvora (fiksni ili nefiksirani ureaji) na svim javnim mestima.
• Nametaj treba premestiti po prostoru tako da odrava fizike udaljenost meu ljudima i da se izbegne prenatrpanost (4 osobe / 10 m2)
• Preporuuje se hotelima da gostima omoguće da parkiraju svoja vozila, ali ne da pruaju uslugu parkiranja. Ako odlue da zadre slubu za parkiranje, treba da nose masku i rukavice.
• Hotelima se savetuje da prestanu da izdaju poslovni prostor firmama, a da im umesto toga ponude svoje usluge, tipa tampanja ili druge povezivanjem linog ureaja gosta…
• Treba izbegavati guve u toaletima.
• Pravila se primenjuju na hotele koji nude pristup plaama. Pravila fizikog distanciranja odnose se na sedenje (lealjke, stolice). Raspored ovih sedita treba da bude takav da je udaljenost izmeu dve osobe ispod dva razliita suncobrana najmanje tri metra u svakom pravcu. Kupae treba obeshrabriti da postavljaju pekire ili opremu za plau izmeu suncobrana.

Koliko e se grki ugostitelji zaista drati ovih preporuka, ostaje da vidimo u skorijem periodu, jer njihova striktna primena, moe znatno da smanji broj gostiju ove sezone.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top