Ovde ste
Home > Sport > Bertomeu: Nagradiemo Partizan ako ostanu na istom putu, ABA liga e uvek imati predstavnika

Bertomeu: Nagradiemo Partizan ako ostanu na istom putu, ABA liga e uvek imati predstavnika


Prvi ovek Evrolige, ordi Bertomeu, rekao je da e Partizan u budunosti biti nagraen i da e ABA liga uvek imati predstavnika u elitnom takmienju.


SNIzvor: B92

EPA-EFE/David Aguilar

EPA-EFE/David Aguilar

Bertomeu je za portal Maxbet govorio o koarkakim temama i dotakao se ABA lige i Partizana.

On tvrdi da proirenje Evrolige nije bilo planirano.

“Ne. To nije bilo razmatrano. Kada se sezona prekine, ne moe nikoga da proglasi ampionom niti iko ispada. Niko nije dobio nagradu, niti je iko kanjen. Jednostavno je sezona prekinuta zbog svih pomenutih okolnosti. U sportskom smislu bi bila loa odluka da doe do proirenja jer bi dodatno zakomplikovala kaledar za sledeu sezonu. U svakom pogledu bi bilo pogreno proirivati takmienje u ovakvoj situaciji”

Partizan je iza sebe ostavio jako dobru sezonu i u Evrokupu i u ABA ligi, a Bertomeu smatra da treba da ostane na putu ka svom cilju i da e biti nagraen.

“Nisu klubovi krivi za okolnosti koje su se dogodile i samim tim im ne moemo uskraivati prava. Ko bi mogao da garantuje da bi Partizan ili Virtus izborili plasman u Evroligu. Nema kriterijuma po kojim bi izabrali Partizan da igra Evroligu naredne sezone jer nije bilo mogunosti da biramo nekoga ko ne bi bio ampion na terenu. Ne postoji tim u Evrokupu koji ima veih p krugu od osam timova, svi oni su imali podjednake anse da se bore za titulu. Kada se sezona zavrila, oduzeta im je ta prilika da se bor.. Verujem da je veoma jasno da je Partizan u poslednje dve godine radio ozbiljan posao. Novi predsednik Partizana mi je objasnio da je njegov plan ispunjava i razumem frustraciju koju mogu da imaju, kako klub, tako i navijai jer je sezona bila odlina, ali zbog ve pomenutih okolnosti ne mogu da ostvare zacrtane ciljeve. Ipak, mislim da taj isti oseaj imaju i navijai Anadolu Efesa. Ako se Partizan ne odvoji od zacrtanog puta Evrolige, siguran sam da e doi do nagrade”

to se tie ABA lige, ona e uvek imati svog predstavnika u Evroligi, Bertomeu tvrdi da nikada nee dozvoliti da ga izgube.

“Oduvek smo bili jasni. Ne moemo biti bez predstavnika regiona koji je proizveo toliko talenata. To je za na fundamentalni region. Svaki region ima svoje karakteristike, a ovaj region poseduje veliku strast prema koarci i zato emo uvek imati jednog predstavnika ovog regiona. To je problem koji se ne deava samo u Jadranskoj ligi. Slino je i u Nemakoj. Uslovi uea u Evroligi su sve stroili, jer elimo takmienje na najviem nivou. To je prirodni proces. Neki klubovi u Grkoj, paniji i Italiji vide da ne mogu da ispune nae uslove. Moramo da budemo selektivni. Kvalitet nije igrati dobru koarku samo jedne sezone. Kvalitet je dobro organizovani klub koji ima kontinuitet. Koji ima strategiju na due staze. Priau na primeru panije. Tu postoje klubovi koji znaju da Evroliga nije za njih jer nisu u stanju da dostignu potrebne uslove. Ipak, ono to elim da jo jednom naglasim, ABA liga e uvek imati predsavnika. Nikada neu dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika”

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top