Ovde ste
Home > Putovanja > Seoski turizam: Biseri zapadne Srbije ekaju da budu otkriveni VIDEO

Seoski turizam: Biseri zapadne Srbije ekaju da budu otkriveni VIDEO


Foto: printscreen, Prva TV

Foto: printscreen, Prva TV

Zlatiborski okrug sinonim je za turizam u Srbiji, a na njegovom obodu nezaobilazna je Poega. Ovaj poznat poljoprivredni kraj poslednjih godina razvija seoski turizam, pa e ovih dana jo nekoliko domainstava biti kategorisano.

Domaini su u poekim selima, pre svega, poljoprivrednici. Oni koji se odvae i na turizam, svojim gostima nude da uivaju na njihovom imanju. To su reili i Cicovii iz Ppratita.

“Napravili smo jednu kuicu, pre svega za svoje potrebe. Onda smo onda reili da tu kuicu kategorizujemo. Ako b krenulo, ne bi bio nikakav problem da napravimo jo jednu, da napravimo bazen i tako dalje”, rekao je za Jutro Prve TV Milan Cicovi.

Smiljanii, sa druge strane, u Godoviku ive deceniju. Goste ele da prime i da se oni oseaju kao svoji na svome. Oko cene, kau, uvek moe da postoji dogovor, nita nije fiksirano,

“Najvei je luksuz priroda. Ljudi ovde mogu da etaju i da se nikada ne vrate istim putem” rekao je Milorad Smiljani.

Cilj ovog kraja je da se afirmie kao prepoznatljiva destinacija za seoski turizam u Srbiji.

“Ne mora uvek da bude destinacija za odmor veliki grad i poznato letovalite. Svima su potrebni zdrava hrana i ljubazni domaini, a mi smo zaista bogati u tome. elimo da i narednih godinama toliko unapredimo seoski turizam da budemo prema tome prepoznatljivi u zapadnoj Srbiji”, rekla je Nataa Bradonji iz Turistike organizacije Poege.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top