Ovde ste
Home > Sport > Majkl Džordan: Ožalošćen sam i ljut – dosta nam je

Majkl Džordan: Ožalošćen sam i ljut – dosta nam je


Majkl Džordan oglasio se, vidno potrešen, izjavom povodom novonastale situacije u Sjedinjenim Američkim Državama.


SSIzvor: B92

Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Photo by Streeter Lecka/Getty Images

U nekoliko gradova već danima traju nemiri na ulicama, a sve nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policajca u Mineapolisu.

Iako je kroz karijeru izbegavao da se oglašava povodom politike, svoj glas podigao je i vlasnik Šarlot Hornetsa, legendarni “leteći Majk”.

“Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju na rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje u našoj zemlji. Dosta nam je”, naveo je Džordan u izjavi.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena pozvao je na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

“Nemam odgovore, ali naši kolektivni glasovi pokazuju snagu i da neće biti podeljeni od drugih. Moramo se međusobno slušati, pokazati saosećanje i empatiju i nikada ne okretati leđa besmislenoj brutalnosti. Moramo da nastavimo mirno da izražavamo negodovanje protiv nepravde i zahtevamo odgovornost. Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve”.

“Moje srce ide porodici Džordža Flojda i nebrojano mnogo drugih čiji su životi brutalno i besmisleno oduzeti kroz dela rasizma i nepravde”, podvukao je na kraju Majkl Džordan.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top