Ovde ste
Home > Kultura > Otvoren konkurs za Nagradu ”Milan Mladenovi”

Otvoren konkurs za Nagradu ”Milan Mladenovi”


Od danas, 1. juna, otvoren je konkurs za Nagradu Milan Mladenovi koju dodeljuje Zadubina Milana Mladenovia.


Izvor: B92

Konkurs e biti otvoren do 30. juna ove godine a dobitnika druge po redu nagrade odabrae iri u sastavu Darko Rundek, Sran Gojkovi Gile i Mirela Priselac Remi. Svi detalji o pravilima dodele nagrade I konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com Pravo da konkuriu za nagradu imaju autori iz svih bivih jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivih jugoslovenskih republika. Dela koja konkuriu za nagradu treba da budu objavljena izmeu 30.06.2019. godine i 30.06.2020. godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slino). Prijave dela koja konkuriu za nagradu mogu podnositi autori, izvoači ili izdavači preko internet stranice Zadubine www.milanmladenovic.com, izmeu 01. i 30.06.2020. Novčani iznos nagrade je 2000 evra.

Ukoliko iri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Nagrada Milan Mladenovi je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralatvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavtini Milana Mladenovića. Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog roenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti. Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Angel’s Breath, kultni album Milana Mladenovia i Mitra Subotia Sube, doiveo je svoje reizdanje, u saradnji Zadubine Milana Mladenovia, porodice Mitra Subotia Sube i izdavake kue Croatia Records.

Angel’s Breath je sniman u Subinom studiju “Wah Wah” u Sao Paulu poetkom 1994. godine. Pored Sube (klavijature) i Milana (glas, gitara, truba, usna harmonika), na albumu sviraju i brazilski muziari Fabio Golfeti na gitari i oao Paraiba na udaraljkama. Autor svih tekstova je Milan, osim Praia do Ventu Eternu (Milan i Tacijana Baros) i Crv (Milan i Maja Marii). Album je snimio i producirao Suba.

Spot za pesmu Crv je osmislio sam Milan. Zajedno sa bosanskim rediteljem Aleom Kurtom je prikupio dokumentarni materijal i snimio pevanje za spot u studiju prilikom boravka u Parizu u maju i junu 1994. godine. Posle Milanove smrti, njegova devojka Maja Marii je realizovala spot po njegovoj ideji.

Opisivati muziku zabeleenu na ovom albumu bilo bi, kao to je sam Milan voleo da kae, ne samo izlino nego i nemogue. Ona je bila rezultat interakcije etvorice ljudi razliitih senzibiliteta i razliitog porekla, koji su se sjajno meusobno razumeli upravo po liniji koju je Milan itavog ivota zastupao – liniji spontanosti.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top