Ovde ste
Home > Kultura > Stenli Kjubrik se oduševio ovom scenom i odmah zvao reditelja: “Kako si uspeo da to uradiš?”

Stenli Kjubrik se oduševio ovom scenom i odmah zvao reditelja: “Kako si uspeo da to uradiš?”


Kjubrik je svojevremeno bio oduševljen specijalnim efektima koji su bili zastupljeni u filmu “Osmi putnik” Ridlija Skota.


Izvor: B92

Foto: Getty Images, Evening Standard / Stringer

Foto: Getty Images, Evening Standard / Stringer

Ali jedna scena ovog naučno-fantastičnog filma iz 1979. godine ostavila je poseban utisak na Kjubrika.

Scena u kom vanzemaljac izbija iz grudnog koša astronautu Kejnu kog tumači Džon Hurt jedno je od čuda filmske magije sa praktičnim efektima.

Reditelj nije rekao nikome šta će se desiti, osim glumcu koji je bio žrtva u toj sceni i izazvao iskrenu reakciju kod glumačke ekipe kada je uz vrisak vanzemaljac izbio iz grudnog koša astronauta.

Prema Skotu, u novom intervjuu za “Los Anđeles Tajms”, mehaničari scene impresionirali su čak i Stenlija Kjubrika, koji ga je nazvao nakon što je video film kako bi ga pitao kako mu je to pošlo za rukom.

“Sećam se da me je Kjubrik nazvao rekavši: ‘Kako si uspeo to da uradis?'”, naveo je Skot.

“Kjubrik je tada rekao: ‘Prolazio sam kroz scenu polako, ne vidim rez”, naveo je Skot objasnivši šta se desilo u pripremama za scenu.

Efekat je postignut postavljanjem glumca ispod stola, uz lažni torzo na vrhu stola. Skot je rekao da je prizor snimilo više kamera i to samo jednom, “jer jednom kada prospete toliko krvi po čitavom setu ne možete to da očistite brzo”.

Skot je naveo da glumci nisu znali ni kako će izgledati stvorenje.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top