Ovde ste
Home > Sport > Milan Mavan zavrio karijeru – B92.net

Milan Mavan zavrio karijeru – B92.net


Srpski koarka Milan Mavan objavio je da je okonao igraku karijeru u 31. godini.


Izvor: B92

Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto

Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto

Mavan je istakao da bi voleo da ostane u koarci, a poslednjih nedelja su se navijai Partizana nadali njegovom novom povratku.

“Povratak u Partizan nije iskljuen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da e mnogi biti razoarani i da e se osetiti okirano, ali ukoliko ne mogu da pruim sto odsto, ako ne mogu da uivam, a ne mogu zbog svojih kolena, ne elim da varam ljude. Pokuao sam da ostanem poten i da zavrim karijeru kako valja”, rekao je Mavan za Nova.rs.

Spekulie se da e Mavan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje.

“Voleo bih da ostanem u koarci, koarka je moj ivot i moja najvea ljubav. Pokuavam da ostanem u kontaktu sa klubovima, sa razliitim ljudima. Sigurno ne kroz trenerski poziv. Verujem da u vrlo brzo znati svoju budunost i da se nazire neki posao”, rekao je Mavan.

Mavan je tokom karijere igrao u Srbiji, Izraelu, Turskoj, Italiji i Nemakoj, a penzionisao se posle epizode u Japanu.

“Teka i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmiljanju i najvie zbog mog fizikog zdravlja. Teko je doneti odluku, ali sam miran i spokojan. Posle dve teke povrede sam ve razmiljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povreen igra, ve da pokuam da zavrim karijeru kao to sam je i poeo – kao pobednik i ampion. Odluio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran”, rekao je Mavan.

Profesionalnu karijru je poeo pre 13 godina u FMP-u, potom je igrao za Hemofarm, a u dva navrata i za Partizan. Bio je lan velikana Makabija i Olimpije Milano, te Galatasaraja i Bajerna.

Sa Partizanom je osvojio titulu i Kup Srbije, a bio je i ampion Italije, Turske, Izraela i Nemake.

“Hvala Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Partizanu. Ostvario sam deake snove, osvojio brojne trofeje i medalje, postao kapiten reprezentacije. Ostau deo koarke jer je to moj ivot. Do sledeeg vienja”,
poruio je Mavan na Tviteru.

Mavan je predvodio “zlatnu generaciju” 2007. koja je osvojila titulu juniorskog prvaka sveta protiv SAD, a sa seniorskom selekcijom je osvojio dva evropska (2009. i 2017) i jedno olimpijsko srebro (2016).

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top