Ovde ste
Home > Sport > Bibi pobedio najboljim rezultatom na svetu u 2020.

Bibi pobedio najboljim rezultatom na svetu u 2020.


Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibi pobedio je danas na meunarodnoj 21. Ramazanskoj trci u Novom Pazaru


Izvor: B92, Beta

Pedja Milosavljevic/Starsport

Pedja Milosavljevic/Starsport

On je 3.000 metara preao za sedam minuta i 55,62 sekundi, to je na toj deonici najbolje vreme na svetu u 2020. godini.

“Zadovoljan sam to sam posle due pauze zbog pandemije korona virusa pred svojom publikom istrao rekord staze i jednu od mojih najboljih trka na 3.000 metara na otvorenom”, rekao je Bibi posle pete pobede na Ramazanskoj trci.

Posle dvadesetjednogodinjeg Novopazarca u cilj je uao Maar Itvan Palkovic sa osam minuta i 7,14 sekundi, a trei u konkurenciji 13 srednjeprugaa bio je Milo Maleevi iz Inije sa osam minuta i 24,8 sekundi.

Trku 10 pionirki iz Novog Pazara, Rake i uprije na 1.000 metara dobila je domaa predstavnica Saima Muri vremenom od dva minuta i 51,51 sekundi, ime je lini rekord popravila za 4,95 sekundi.

Drugo i tree mesto osvojile su njene klupske koleginice Mejra Mehmedovi sa tri minuta i 5,16 sekundi i Lenka Nikoli sa tri minuta i sedam sekundi.

Pazarac Demal Hasanovi sa dva minuta i 10,10 sekundi bio je najbri na 800 metara od sedmorice pionira iz Novog Pazara i Rake, ispred klupskog kolege Kabira Ziljkia sa dva minuta i 10,52 sekundi i treeplasiranog Raanina Konstantina Ristovia sa dva minuta i 12,70 sekundi.

Kod atletskih kola na 400 metara trijumfe su zabeleili Aia Tahirovi u enskoj i Kaid Koca u mukoj konkurenciji.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 21. Ramazanske trke, koju su organizovali pazarski Sportski savez, Sportsko-sajamska ustanova Pendik i Atletski klub Novi Pazar.

“Zadovoljstvo je biti domain prve atletske manifestacije u ovom delu Evrope posle pandemije, koju je sa tribina pratilo skoro hiljadu ljudi”
, kazao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedovi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top