Ovde ste
Home > Vesti > “ini se da je Hoti spremniji na kompromis”

“ini se da je Hoti spremniji na kompromis”


ini se da e kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti u odnosu na svoje prethodnike biti spremniji za kompromis i dijalog sa Beogradom.


Izvor: Tanjug

Ali to treba da potvrdi, kae generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalovi.

“To treba danas da potvrdi. Vrlo paljivo treba sluati njegov ekspoze, u kojem pretpostavljam da e dati osnovne smernice i odgovore na neka pitanja koja sve nas mue – da li je spreman da stavi van snage mere koje je pre neto vie od godinu dana uveo Haradinaj, kao i mere koje je uveo Kurti”, rekao je Odalovi za RTS.

Za danas u 11 sati zakazana je sednica parlamenta na kojoj e se raspravljati o novoj vladi.

Odalovi je dodao da je dobra poruka to to je Hoti najavio ekspresno ukidanje mera i istakao da se nada da e Hoti za to dobiti podrku.

Upitan da li Pritina eka da doe do promene vlasti u Americi, Odalovi kae da je oigledno da bi oni sigurno vie voleli da doe do promena i da se administracija koja je bila Klintonova ponovo pozicionira.

to se tie uloge Srpske liste, Odalovi se nada da e to biti jedna ozbiljnija pria u odnosu na neke prethodne i da e srpski predstavnici imati dovoljno prostora da ostvare svoj sutinski cilj i brinu o interesima Srba i Srbije.

Komentariui injenicu da e u novoj pritinskoj vladi sedeti i Ramu Haradinaj i Bedet Pacoli, istie da ta vlada ima ozbiljan unutranji izazov i da se politika scena medu kosovskim Albancima toliko zakomplikovala da vie “niko nita ne zna”.

Podsea da je posle 1999. godine bilo likvidacija lanova Demokratskog saveza Kosova, za koje oni optuuju ljude koji sede u novoj vladi.

Oekuje da e politike odnose kosovskih Albanaca zakomplikovati optunice koje treba da aktivira Specijalno tuilatvo.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top