Ovde ste
Home > Tehnika > IT HEROJI Ministar Popović uručio priznanja stručnjacima koji su pomogli tokom pandemije virsa korona

IT HEROJI Ministar Popović uručio priznanja stručnjacima koji su pomogli tokom pandemije virsa korona


Ministar Nenad Popović uručio je priznanja predstavnicima inovacione zajednice koji su u okviru inicijative „Budi i Ti heroj“ svoja rešenja stavili na raspolaganje državi za vreme krize izazvane pandemijom korona virusa.

– Plakete i zahvalnice koje danas dodeljujemo u ime Vlade Srbije izraz su zahvalnosti vama, inovatorima i IT stručnjacima, koji ste znanje stavili na raspolaganje državi u borbi protiv korona virusa. Ova priznanja nisu kraj naše saradnje, već ohrabrenje da nastavimo zajedno da menjamo našu privredu, da razvijamo tehnologije u zdravstvu, bezbednosti, poljoprivredi i stavljamo ih u funkciju razvoja naše Srbije – izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

Dodao je da je saradnja koja je započela u vreme pandemije pokazala da možemo brzo da reagujemo i udružimo potencijale u sprečavanju širenja virusa, a istovremeno i da doprinesemo saniranju ekonomske štete nastale blokadom svih procesa rada i privređivanja.

Srbija je zemlja za koju se vredi boriti, rekao je i dodao da je Srbija otvorila vrata za nove ideje i tehnologije, a najviše za novi način razmišljanja koji omogućava tehnologijama da ubrzaju i unaprede procese rada u institucijama koji u krizi može da sačuva živote.

Ministar je ocenio da je ta saradnja inspiracija za mnoge i primer posvećenosti i ljubavi prema otadžbini.

“Srbija je srećna što ima vas i vaše znanje koje ste spremni nesebično da stavite na raspolaganje kako biste zemlju učinili boljim mestom za život svih njenih građana“, zaključio je Popović.

U okviru inicijative “Budi i Ti heroj” stiglo je više od 200 inicijativa za unapređenje efikasnosti borbe države protiv korona virusa, a deo ih je u potpunosti ili delimično implementirano u različitim resorima i organima državnog aparata u periodu vanrednog stanja.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top