Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > Mrkela: Kup osvajamo za potpuno uživanje

Mrkela: Kup osvajamo za potpuno uživanje


Mitar Mrkela je posebno istakao da zasluga za osvajanje titule pripada timskom radu i obužvata čitav klub, od navijača pa do stručnih štabova koji su vodili tim.

"Ove sezone imali smo dva stručnjaka na klupi, tako da treba čestitati Vladanu Milojeviću i njegovim saradnicima, ali i Dejanu Stankoviću i ljudima koji su u njegovom stručnom štabu. Naravno velike zasluge ima i rukovodstvo Crvene zvezde, ali i naši verni navijači bez kojih ova titula ne bi bila moguća.", rekao je Mrkela za klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde imali su veliku bodovnu prednost tokom cele sezone na koju se Mrkela osvrnuo i konstatovao da je presudno bilo samopouzdanje tima.

"Sezonu smo započeli odlično, nismo imali većih oscilacija, a da bi se osvojio trofej potreban je upravo takav pristup. Verovali smo u osvajanje titule i imali smo igru koja nam je to samopouzdanje ulivala."

Posle više od dva meseca bez fudbala, usled izbijanja pandemije korona virusa, izabranici Dejana Stankovića vratili su se na teren i partijom protiv Rada dokazali da ih pauza nije poremetila.

"Postojao je strah zbog prekida prvenstva, naročito kada je postalo jasno da će pauza potrajati. Međutim mi smo kao klub uradili sve što je bilo do nas, kako bismo se na kvalitetan način pripremili za nastavak prvenstva. Od prvog dana igrači su dobili jasne instrukcije, učinili smo sve da im obezbedimo dobre uslove za rad u kućnoj varijanti i kasnije kada je to bilo moguće na stadionu u manjim grupama. Videli ste da se pauza nije mnogo osetila kad smo istrčali na teren protiv Rada", rekao je Mrkela.

Proslava titule šampiona države najavljena za utakmicu 30. kola Superlige, a utakmica protiv Radnika biće odigrana uz prisustvo publike, s obzirom da su u prodaju puštene karte za pola kapaciteta stadiona.

"Poznato je da su navijači neizostavni deo Crvene zvezde. Godinama unazad svedoci smo da je njihova podrška "gurala" fudbalere do najvećih uspeha. Navijači se konačno vraćaju na stadion, očekujemo veliku posetu u meču protiv Radnika. Nadam se da će zvezdaši doći da pozdrave šampione. Sa njihovom podrškom – ugođaj će biti potpun".

Crvena zvezda će imati priliku da osvoji još jedan trofej u sezoni 2019/2020 i da vitrine obogati 25. titulom Kupa Srbije.

"Trofej Kupa Srbije nedostajao je prethodnih sezona kako bismo bili u potpunosti zadovoljni. Osvajali smo prvenstva, ostvarili fantastične rezultate koji se nisu desili u poslednjih 25 godina, vratili smo Crvenu zvezde na evropsku scenu. Pred svaku sezonu postavljali smo cilj da osvojimo duplu krunu. To nam nije polazilo za rukom prethodnih godina, međutim sada je dobra prilika da to postignemo i učinićemo sve da sezonu završimo na najbolji mogući način."

Sportski direktor Crvene zvezde istakao je da se radi na dovođenju pojačanja, ali da će po završetku sezone situacija biti mnogo jasnija.

"Teško je u ovom trenutku govoriti o prelaznom roku. Pratimo određene igrače za koje šef stručnog štaba Dejan Stanković misli da mogu da doprinesu kvalitetu ekipe. Sa druge strane što se tiče odlazaka njih će diktirati situacija koja je prouzrokavana korona virusom", zaključio je Mrkela.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top