Ovde ste
Home > Sport > Odbojkaši iz Velikog Gradišta ukupni pobednici SIM

Odbojkaši iz Velikog Gradišta ukupni pobednici SIM


Plakete su danas uručene i vođi odbojkaškog tima Draganu Mandiću, direktoru OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, kao i legendarnom odbojkašu poreklom iz Velikog Gradišta – Slobodanu Bobi Kovaču (koji je zbog obaveza s reprezentacijom Srbije opravdano bio u odsutan).

Posebno priznanje „Grad šampiona“, predsednica Sportskog igara mladih Srbije Ivana Jovanović uručila je Draganu Miliću, predsedniku opštine Veliko Gradište.

Ukupni pobednik Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2019. godinu je muška odbojkaška ekipa iz Velikog Gradišta – odlučio je, nakon detaljne analize prošle sezone, menadžment te organizacije.

Kako su objasnili iz tima SIM Srbije, rezultati na sportskim terenima i osvojene medalje tokom takmičenja nisu presudni prilikom odabira pobednika sezone.

U obzir se uzima kompletan utisak koji su ekipa ili pojedinačni sportista ostavili tokom trajanja Igara – od ponašanja i odnosa prema organizaciji, lepog vaspitanja i kulture, do negovanja i promovisanja onih najvažnijih vrednosti na kojima počivaju Igre: prijateljstva, tolerancije, fer-pleja, poštenja, zajedništva, ljubavi i drugih.

Upravo po tome se ekipa mladih odbojkaša iz Velikog Gradišta izdvojila u prošloj sezoni. Oni su od prvog dana osvojili srca publike, ali i ostalih učesnika, kao i organizatora.

Učinili su to svojom nenametljivošću, lepim vaspitanjem, toplinom i uvek nasmejanim licima, dok su uporedo na terenu pokazivali da ne žive za pobedu, već – za igru i za svoj tim! A pobeda je onda došla samo kao logičan sled stvari.

Oni su najpre zablistali kao prvoplasirani na državnom prvenstvu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, održanom na terenima Ade Ciganlije, a zatim su isti uspeh ponovili i u Splitu, pa su se sa Velikog međunarodnog finala Sportskih igara mladih takođe vratili sa zlatnom medaljom.

Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, rekla je na današnjem prijemu u Gradskoj kući u Velikom Gradištu da je „dobro poznato da pobeda na sportskom terenu na Igrama nikada nije bila prioritet, već su daleko bitnije one druge pobede koje decu motivišu da budu dobri ljudi, timski igrači i odani i požrtvovani prijatelji“.

„Upravo zato kriterijumi kojima se rukovodimo kada odlučujemo o ukupnom pobedniku najlepše sportske priče obuhvataju: odnos prema organizaciji, ponašanje na sportskom terenu, ali i van njega, reprezentovanje SIM Srbije, naše zemlje i lokalne zajednice, te poštovanje svih ostalih pravila i procedura. Zlatni momci iz Velikog Gradišta i njihov vođa su, zbog kompletne slike i vrhunske realizacije navedenih aktivnosti, zasluženo proglašeni za ukupne pobednike SIM Srbije za 2019. godinu“, istakla je Ivana Jovanović.

Pored plaketa, odbojkaši iz Velikog Gradišta na poklon od Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dobili su i vrednu sportsku opremu.

„Čast je biti uz ove klince, koji su zaista budućnost Srbije. U Velikom Gradištu je seme odbojke posejano pre 60 godina. Danas je to seme izraslo u veliko stablo i to stablo ne može tek tako lako da se uništi. Hvala i Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih Srbije što su izabrali naše odbojkaše za ovako lepo priznanje. Očekujem neke nove klince iz našeg kraja da beleže nove uspehe na Igrama i ove godine, kako na terenu, tako i van sportskih terena“, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.Izvor

Similar Articles

Оставите одговор

Top