Ovde ste
Home > Sport > “Ostvarili smo fantastine rezultate koji se nisu desili u poslednjih 25 godina”

“Ostvarili smo fantastine rezultate koji se nisu desili u poslednjih 25 godina”


Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela govorio je o aktuelnoj sezoni, ali i planovima za sledeu.


MTIzvor: B92, zvanini sajt

Foto: FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

On je iskoristio priliku da estita svima koji su uestvovali u osvajanju 31. titule ampiona Srbije.

“Sezonu smo zapoeli odlino, nismo imali veih oscilacija, a da bi se osvojio trofej potreban je upravo takav pristup. Verovali smo u osvajanje titule i imali smo igru koja nam je to samopouzdanje ulivala”, poeo je Mrkela.

Posle vie od dva meseca bez fudbala, usled izbijanja pandemije koronavirusa, izabranici Dejana Stankovia vratili su se na teren i sjajnom partijom protiv Rada dokazali da ih pauza nije poremetila.

“Postojao je strah zbog prekida prvenstva, naroito kada je postalo jasno da e pauza potrajati. Meutim mi smo kao klub uradili sve to je bilo do nas, kako bismo se na kvalitetan nain pripremili za nastavak prvenstva. Od prvog dana igrai su dobili jasne instrukcije, uinili smo sve da im obezbedimo dobre uslove za rad u kunoj varijanti i kasnije kada je to bilo mogue na stadionu u manjim grupama. Videli ste da se pauza nije mnogo osetila kad smo istrali na teren protiv Rada.”

Naredna utakmica protiv Radnika bie odigrana uz prisustvo publike, s obzirom da su u prodaju putene karte za pola kapaciteta naeg stadiona.

“Poznato je da su navijai neizostavni deo Crvene zvezde. Godinama unazad svedoci smo da je njihova podrka ‘gurala’ fudbalere do najveih uspeha. Navijai se konano vraaju na stadion, oekujemo veliku posetu u meu protiv Radnika. Nadam se da e zvezdai doi da pozdrave ampione. Sa njihovom podrkom – ugoaj e biti potpun.”

Foto: Starsport

Foto: Starsport

Crvena zvezda e imati priliku da osvoji jo jedan trofej u sezoni 2019/2020 i da vitrine obogati 25. titulom Kupa Srbije.

“Trofej Kupa Srbije nedostajao je prethodnih sezona kako bismo bili u potpunosti zadovoljni. Osvajali smo prvenstva, ostvarili fantastine rezultate koji se nisu desili u poslednjih 25 godina, vratili smo Crvenu zvezde na evropsku scenu. Pred svaku sezonu postavljali smo cilj da osvojimo duplu krunu. To nam nije polazilo za rukom prethodnih godina, meutim sada je dobra prilika da to postignemo i uiniemo sve da sezonu zavrimo na najbolji mogui nain.”

Sportski direktor Crvene zvezde istakao je da se radi na dovoenju pojaanja, ali da e po zavretku sezone situacija biti mnogo jasnija.

“Teko je u ovom trenutku govoriti o prelaznom roku. Pratimo odreene igrae za koje ef strunog taba Dejan Stankovi misli da mogu da doprinesu kvalitetu ekipe. Sa druge strane to se tie odlazaka njih e diktirati situacija koja je prouzrokavana korona virusom.”

Osvrnuo se Mitar Mrkela i na sjajne rezultate omladinske i kadetske selekcije, koje su usled prekida prvenstva proglaene ampionima drave.

“Uspesi koje je Omladinska kola postigla u ovoj sezoni veoma su znaajni. Znamo da su igrai iz mlaih selekcija Crvene zvezde omiljeni meu naim navijaima. Prethodnih godina u prvom timu smo uvek imali nekoliko igraa iz akademije, koje smo afirmisali u tim sezonama. Trenutno su tu Veljko Nikoli i eljko Gavri, meutim sigurno je da e ih biti i narednih godina. Sledee sezone nas oekuje novo pravilo, da minimum dva igrai do 21 godine moraju da igraju u startnoj postavi. Ve je nekoliko igraa iz generacije 2002 prikljueno treninzima prvog tima i vredno se pripremaju za bitne uloge koje ih oekuju u budunosti”, zakljuio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top