Ovde ste
Home > Sport > Divac i Kingsi otpustili uvenog komentatora zbog rasistikog komentara

Divac i Kingsi otpustili uvenog komentatora zbog rasistikog komentara


Grent Nejpir, dugogodinji komentator utakmica Sakramento Kingsa, otputen je od strane Sakramento Kingsa i medijske kue NBC.


PTIzvor: B92

Foto: YTSS/ Sports 1140 KHTK

Foto: YTSS/ Sports 1140 KHTK

Nejpir, koji je poznat po reenici “If you don’t like that, you don’t like Kings basketball” (Ako ne volite ovo, ne volite koarkaku Kingsa), bio je neoprezan na drutvenoj mrei Tviter.

uveni komentator Kingsa, koji nije voljen meu koarkaima, bio je upitan od strane Demarkusa Kazinsa ta misli povodom parole “Black lives matter”, odnosno “ivoti crnaca su vani”.

Ova akcija na drutvenim mreama pokrenuta je zbog Dorda Flojda koji je ubijen od strane policajca koji mu je devet minuta kleao na vratu, ime mu je spreio dotok kiseonika u mozak.

Poznato je da Kazins i Nejpir nisu u najboljim odnosima i ovim pitanjem je bukvalno namestio otkaz komentatoru jer je prieljkivao ovakav odgovor.

Hej! Kako si? Mislio sam da si me zaboravio. Nisam te uo godinama. Svi ivoti su vani! Svaki“, napisao je Nejpir.

Kada proseen ovek proita ovakav odgovor pomisli da Nejpir nije nita loe rekao, tavie u pravu je, meutim ljudi su, onima kojima nije jasno zato je ovo uvredljivo, brzo objasnili.

Rei “Svi ivoti su vani” kao odgovor na “ivoti crnaca su vani” je isto kao da kaete vatrogascima da bi trebalo da gase svaku kuu u naselju, iako je samo jedna u poaru… jer su sve kue vane. Da, vaa kua je vana, ali ona ne gori!“, napisao je neko u komentaru.

Kazins je Nejpiru na ovo odgovorio “pa da, oekivano”, a potom su reagovali i njegovi nadreeni.

Legendarni komentator vie nee komentarisati utakmice Kingsa, a i izgubio je posao na NBC-u.

Grent je podneo ostavku u Sakramentu. elimo da mu zahvalimo na svemu to je uradio za nau franizu i elimo mu sve najbolje“, stoji u saoptenju Sakramento Kingsa, iji je generalni menader Vlade Divac.

elim da se zahvalim navijaima na podrci. Kingsi e mi oduvek biti u srcu“, rekao je Nejpir.

Sakramento Kingsi sada se nalaze u potrazi za novim komentatorom.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top