Ovde ste
Home > Vesti > Faui: U SAD moda nee biti drugog talasa

Faui: U SAD moda nee biti drugog talasa


Glavni ameriki ekspert za zarazne bolesti doktor Entoni Faui kae da SAD moda nee zahvatiti drugi talas epidemije koronavirusa.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: GettyImages/ Francois Nel

Ilustracija: GettyImages/ Francois Nel

Ali ako se problemu prie na pravi nain.

Kako pie Gardijan, Faui, koji je direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, a koga je Bela kua “sklonila” iz javnosti nakon to se usprotivio predsedniku Donaldu Trampu zbog preuranjenog otvaranje ekonomije, rekao je za Si-En-En da to to je u nekim dravama registrovan porast sluajeva, ne znai i da je re o drugom talasu epidemije.

Poveanje broja zaraenih u Americi bilo je oekivano s obzirom na poputanje restriktivnih mera, rekao je Faui.

“Meutim, kada pone da raste broj hospitalizovanih, to je siguran znak da idete u pogrenom smeru i da je potrebno paljivo kontrolisati situaciju”, naglasio je Faui i dodao da ne iskljuuje da bi na jesen moglo doi do poveanog brja zaraenih, pa i do drugog talasa epidemije. Kako bi se to spreilo, on je pozvao graane da nose maske u javnosti i dre fiziku distancu.

Prema podacima Instituta Don Hopkins, u SAD je zaraeno vie od dva miliona graana, a preminulo je 115.000 obolelih.

Mnogi strunjaci strahuju da bi moglo doi do poveanog broja infekcija zbog preuranjenog poputanja mera, otvaranja ekonomije, kao i zbog masovnih protesta protiv brutalnosti policije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top