Ovde ste
Home > Vesti > Šta se dešava na granici: Srbija nije dobila informaciju od Grčke o promeni uslova za ulazak

Šta se dešava na granici: Srbija nije dobila informaciju od Grčke o promeni uslova za ulazak


Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još nema informaciju ni zvaničnu potvrdu Atine da će državljanima Srbije ulazak u Grčku biti omogućen tek od 1. jula.


Izvor: Beta

Getty images/ Dan Kitwood / Staff Getty images/ Dan Kitwood / Staff

Getty images/ Dan Kitwood / Staff Getty images/ Dan Kitwood / Staff

Građani Sbije koji su preko Bugarske krenuli za Grčku rekli su medijima da su ih sa granice vratili i rekli da će im ulazak biti omogućen tek od 1. jula, iako je ranije najavljeno da je granica Grčke za državljane Srbije otvorena od 15. juna.

“Krenuli smo u Grčku preko Bugarske, preko Bugarske smo prošli sasvim normalno, čim smo došli na grčku granicu, tu su nas zaustavili, uzeli su nam dokumente i rekli da se isključimo sa glavnog prelaza, ima nas ovde sigurno jedno pedesetak sa porodicama, tu ima i male dece, rekli su da ne možemo da prođemo zato što su čuli da je u Srbiji, tj. u Beogradu povećan broj zaraženih i da ne primaju srpske državljane sve do prvog jula”, rekla je za N1 državljanka Srbije Dragana Bjelić.

Redakciji N1 se javio i državljanin Srbije Igor Milovanović koji je naveo da je sa grčko-bugarske granice jutros vraćeno oko 200 osoba iz Srbije. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je 12. juna, posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom u Atini, da će državljani Srbije moći od 15. juna da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top