Ovde ste
Home > Ekonomija > Prvi put u stogodišnjoj istoriji: Hilton otpušta 22 odsto ukupne radne snage

Prvi put u stogodišnjoj istoriji: Hilton otpušta 22 odsto ukupne radne snage


Njujork — Grupacija Hilton Hoteli otpustiće 2.100 zaposlenih, ili otprilike 22 odsto ukupne radne snage.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos: kalinovsky

Foto: Depositphotos: kalinovsky

Hilton Hoteli suočili su se sa produženim padom rezervacija hotelskog smeštaj i poslovnih putovanja usled pandemije korona virusa, javlja portal CNN Biznis.

Ovaj američki lanac hotela će takođe produžiti aktuelni program prunudnih odmora za većinu zaposlenih za još 90 dana.

Hilton grupa je objavila krajem marta uvođenje prinudnih odmora za zaposlene, kao i privremeno smanjenje plata za rukovodiocima.

“Nikada se u 101-godišnjoj istoriji Hiltona naša industrija nije suočila sa globalnom krizom koja je doslovno zaustavila putovanja”, naveo je generalni direktor Kristofer Naset u saopštenju za medije, dodajući da ova odluka “slama”.

CNN navodi da su i drugi veliki hotelski lanci žrvtve pandemije Kovid-19, između ostalih i Hiltonovi rivali Mariot i Hajat.

Mariot je, kako dodaje, u martu takođe poslao deo zaposlenih na prinudni odmor, a pošlog meseca je saopštio da pandemija “ima ozbiljnije i trajnije finansijske posledice na njegovo poslovanje nego teroristički napad 11. septembra i finansijska kriza 2008. zajedno”.

Hajat je u maju najavio da će smanjiti broj zaposlenih 1.300 “zbog istorijskog pada tražnje za putovanjima i očekivanog sporog oporavka”.

Američki hoteli izgubili su više od 30 milijardi dolara prihoda, a skoro šest od 10 hotelskih soba je prazno, prema podacima američke asocijacije hotela i smeštaja.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top