Ovde ste
Home > Ekonomija > Sa 544 miliona evra “spali” na sedam miliona: Grki turizam u krizi

Sa 544 miliona evra “spali” na sedam miliona: Grki turizam u krizi


Atina — Prihodi od turizma opali su na 7 miliona evra u aprilu u odnosu na 544 miliona u istom mesecu prole godine, saoptila je Centralna Banka Grke.


Izvor: B92

Foto: B92, Darja Bal

Foto: B92, Darja Bali

Kako je Centralna banka Grke navela u saoptenju, viak bilansa usluga smanjio se, to je odraz otrog pogoranja bilasna putovanja i prevoza.

Konkretno, suficit putnog bilansa pao je gotovo na nulu, poto je dolazak stranih dravljana, kao i prihod od njih pao 96,2 odsto, a uplate putovanja smanjene su 99,2 odsto.

Smanjenje transportnog suficita najvie se moe pripisati padu neto prihoda od 15,5 odsto, uglavnom od usluga morskog prevoza.

Stanje grkog tekućeg rauna pokazalo je manji deficit u aprilu u odnosu na isti mesec prole godine, zahvaljujui poboljanom trgovinskom bilansu, saoptila je u petak Banka Grke.

Podaci Centralne banke Grke pokazali su deficit od 1,133 milijardi evra, u odnosu na deficit od 1,397 milijardi evra u aprilu prole godine, prenosi portal Keep talking Greece.

Tekući raun Grke u 2018. godini pokazao je deficit od 5,3 milijarde evra, to je porast od 2,1 milijardu na nivou godine u odnosu na rast trgovinske razlike. U 2019. godini tekući raun pokazao je deficit od 2,6 milijardi evra.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top