Ovde ste
Home > Putovanja > “Srbija stvara” preporuuje 60 destinacija za leto u Srbiji

“Srbija stvara” preporuuje 60 destinacija za leto u Srbiji


Foto: depositphotos/ jrp_studio

Foto: depositphotos/ jrp_studio

Nacionalna platforma “Srbija stvara” pokree kampanju “Srbija kao inspiracija” na ijem e sajtu – inspiracija.srbijastvara.rs svi posetioci moi da pronau destinacije u Srbiji, na kojima mogu letovati ove godine.

Sve preporuene lokacije upakovane su u praktian vodi prepun korisnih saveta, mapa i preporuka, pogodan za korienje i uvanje na raunaru ili mobilnom telefonu, saoptili su iz platforme Srbija stvara.

Svi znaju za Kopaonik, Vrnjaku banju i Paliko jezero, ali pitanje je koliko je ljudi ulo za Kamenu goru, poznatiju kao “selo stogodinjaka”, za jedinu praumu u Srbiji Vinatovau, za plutajua ostrva Semetekog jezera ili Kredinsku Adu gde slobodno tre divlji konji…

Na sajtu inspiracija.srbijastvara.rs mogue je pronai pregrt predloga gde se uputiti, a potom i praktinih informacija o tome kojim putem krenuti, gde prenoiti, ta i gde jesti, ali i gde iznajmiti bicikl ili kajak, gde se prijaviti za rafting ili adrenalin avanturu.

Sve praktine informacije mogue je dobiti u samo nekoliko jednostavnih koraka: Posetite sajt inspiracija.srbijastvara.rs i potom izaberite najinspirativniju destinaciju.

Klikom na ikonicu “Inspirii se” na fotografiji – raunar ili telefon preuzima PDF fajl s praktinim informacijama, preporukama i mapama.
Iz Nacionalne platforme Srbija stvara obezbedili su i vane savete poput: gde treba poneti topliju odeu, gde je slab signal mobilnog telefona i kojim umskim putem se nikako ne treba uputiti bez vodia ili mape.

“Srbiju treba doiveti, jer cela Srbija moe biti inspiracija. Cilj nae platforme je da kroz kampanju preporuimo nova mesta koja treba videti, a koja su inspirativna ne samo turistiki, ve i u kulturnom, umetnikom i bilo kom drugom kreativnom smislu. Najvanije nam je da putem ove kampanje ljudima otkrijemo nova mesta i damo pregrt vrlo praktinih informacija do kojih je inae jako teko ili gotovo nemogue doi. U tom smislu, ovo je na doprinos kampanji koju ve proaktivno sprovodi Turistika organizacije Srbije” kazala je Ana Ili, via savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim platforme Srbija stvara i dodala da je naa zemlja prepuna tajni i zaista inspirativnih mesta za koje graani nedovoljno znaju.

“Jedinstvenost ovog vodia je i u tome to nismo birali previe popularne turistike destinacije gde su inae guve, pa moete zaista uivati u netaknutoj prirodi i potpuno autentinim predelima, hrani i ljudima”, kazala je Ili.

Nacionalna platforma Srbija stvara je nov nain predstavljanja Srbije koji afrimie vrednosti savremene Srbije: kreativnost, inovativnost i originalnost.
Koncept platforme ima za cilj da prepozna, afirmie i istakne svako kreativno stvaralatvo i uspeh u oblastima obuhvaenim ekonomijom zasnovanom na znanju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top