Ovde ste
Home > Sport > Tenis > STIGLA VAŽNA PORUKA IZ HRVATSKE! Mere nisu zahtevale testiranje igrača!

STIGLA VAŽNA PORUKA IZ HRVATSKE! Mere nisu zahtevale testiranje igrača!


Suorganizator turnira bio je i Hrvatski teniski savez, a u intervjuu za HRT pričala je predsednik Saveza, Nikolina Babić.

Bila je to jedna velika organizacija i velika želja da se organizuje turnir u Zadru i Hrvatskoj, da se predstave najveći teniseri današnjice. Sve smo napravili u dobroj nameri, ali se dogodilo, to što se dogodilo – rekla je ona.

Nastavila je u istom ritmu.

Ulaznice smo prodavali prema preporuci, u svim našim obraćanjima smo molili gledaoce da se drže propisa i distanci. Ne znam koliko je tačno ulaznica prodato, mislim oko trećine. Sami igrači nisu bili u kontaktu sa drugim akterima, govorim o 15 minuta, igrači stanu, fotografišu se, prođu dalje, najviše ugrožavanja je bilo među njima samima.

Progovorila je i o navodima da Dimitrov nije hteo da se testira.

– To sam čula kasnije, da se osećao loše, testirali bi ga. Nakon što smo saznali da je pozitivan, odmah smo se konsultovali, odluka je bila da se prekine finale i ne odigra zbog bezbednosnih razloga. Stupili smo u kontakt sa gospodom Capakom i Medićem, koji je zadužen za Zadarsku županiju. Hvala svima što su brzo reagovali i vrlo brzo smo imali 20-ak ljudi na testiranju.

Otkrila je i zašto nisu testirani igrači pre dolaska.

– Mere koje su bile u Hrvatskoj to nisu zahtevale, stranci koji dolaze u Hrvatsku nisu obavezni da se testiraju. Da to nije bio Dimitrov, teniser, zvezda, ne bi bila ovakva tenzija i priča oko ovog turnira. Naravno, dogodilo se da je poznati igrač zaražen. Zadar je ‘živeo’, nama su zahvaljivali svi, ugostitelji, punio se buking, dobijena je lepa prezentacija, no nažalost, desilo se što se desilo – zaključila je ona.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top