Ovde ste
Home > Ekonomija > Nemaka priprema odgovor ako SAD uvedu nove sankcije protiv Severnog toka 2

Nemaka priprema odgovor ako SAD uvedu nove sankcije protiv Severnog toka 2


Berlin — Nemaka priprema mere u sluaju da SAD uvedu nove sankcije protiv gasovoda Severni tok 2, saznaje “Blumberg” pozivajući se na neimenovane izvore iz vlasti.


Izvor: Sputnik

Foto: Epa, Clemens Bilan

Foto: Epa, Clemens Bilan

Kako se navodi, re je o planu nemake kancelarke Angele Merkel, koja razmatra mogućnost da to bude koordinisana akcija celokupne Evropske unije.

“Blumberg” podseća i na nedavni izvetaj Ministarstva za ekonomski razvoj Nemake u kojem se navodi da bi nove amerike sankcije mogle da pogode ne samo nemake i evropske kompanije, već i dravnu slubu.

Poetkom juna predloen je zakon o sankcijama protiv Severnog toka 2, a re je o proirenju već postojećih ograniavajućih mera, prenosi Sputnjik.

Nakon te najave oglasio se Bundestag, koji je pozvao da se uvedu reciprone mere protiv amerikih senatora koji su izneli ovaj predlog.

Pored toga, jedna od recipronih mera koja se mogla uti u Berlinu bila je i da bi Nemaka mogla da uvede dabine na uvoz amerikog gasa u sluaju da se pritisci Vaingtona na realizaciju projekta izgradnje Severnog toka 2 nastave.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top