Ovde ste
Home > Vesti > Graani Srije ipak ne mogu u Nemaku FOTO

Graani Srije ipak ne mogu u Nemaku FOTO


Beograd — Dravljani Srbije koji su od danas planirali da putuju u Nemaku svoj odlazak u ovu evropsku dravu morae da odloe do daljeg, pie “Blic”.


Izvor: Blic

Foto: EPA-EFE /  LUKAS BARTH-TUTTAS / POOL

Foto: EPA-EFE / LUKAS BARTH-TUTTAS / POOL

Ta informacija moe se nai i na sajtu ambasade Nemake u Srbiji.

“Komisija Evropske unije preporuila je zemljama lanicama da od 01.07.2020. relaksiraju ogranienja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemake dosad jo nije odluila da li e slediti ove preporuke. Prema tome, za dravljane Srbije i nadalje vae ogranienja za ulazak u Nemaku. O svim izmenama emo vas blagovremeno obavestiti na naem sajtu (www.belgrad.diplo.de) ili preko Fejsbuka”, navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemake u Beogradu.

Beogradski list podsea da je iz EU jue objavljena preporuka po kojoj e graani 14 zemalja od 1. jula moi slobodno da putuju u drave lanice EU. Na tom spisku su se, pored Alira, Australije, Kanade, Japana, Gruzije, Novog Zelanda, Maroka, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Ruande i June Koreje, nale i dve bive jugoslovenske republike – Srbija i Crna Gora.

Lista je ve izazvala kontroverzu nakon to su izvori otkrili da su Sjedinjene Amerike Drave – najtee pogoena drava irom sveta, koja ima vie od 2,4 miliona sluajeva, na drugoj listi.

Oko 50 nacija stavljeno je na “crvenu” listu i za njih se granice nee otvarati uurbano. Osim SAD, na njoj su i Rusija, Izrael, Turska i Saudijska Arabija.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top