Ovde ste
Home > Život > RTS :: Osam godina nije vratila knjige, slučaj došao do izvršitelja

RTS :: Osam godina nije vratila knjige, slučaj došao do izvršitelja


U februaru 2012. godine jedna Beograđanka je pozajmila pet knjiga iz Biblioteke grada Beograda. Pošto ih nije vratila na vreme, poslate su joj opomene. 

“U februaru je uzela knjige, a u maju je poslata prva opomena. To je detaljna pismena opomena na koju se nije odazvala. U svim takvim slučajevima predmet šaljemo Javnom gradskom pravobranilaštvu jer su sve knjige vlasništvo građana Beograda, kupuju se parama građana Beograda i moraju da se vraćaju”, kaže direktora te biblioteke Jasmina Ninkov.

Ipak, ovaj slučaj i dalje nije rešen, ni nakon tri opomene i osam godina sudskog procesa. Jasmina Ninkov kaže da se žena koja je pozajmila knjige nije javila ni na jedan poziv suda.

Slučaj je, kaže, dospeo u medije kada je došlo do izvršenja.

“Ona se obratila medijima, a ne nama. Tek sada se nama obratila”, rekla je Jasmina Ninkov ističući da su joj rekli da napiše molbu i obajasni zašto ne može da plati kaznu i da će rešenje biti pronađeno.

Građanima koji nisu vratili knjige na vreme, ili ne mogu da vrate dug poručuje d ase prvo jave biblioteci, da ne čekaju da dođe do izvršitelja.

“Ona je knjige vratila, sve vreme su bile u njenom posedu”, zaključila je Jasmina Ninkov.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top