Ovde ste
Home > Zdravlje > Naunici: Koronavirus pretvara elije u zombije

Naunici: Koronavirus pretvara elije u zombije


Koronavirus pretvara ljudske elije u zombije tako to ih podstie da putaju izdanke, filopodije, zahvaljujui kojima se virus lake iri u telu zaraenog, tvrde autori nedavno objavljene studije Univerziteta Kalifornija, prenosi Univerzitetski veb forum.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/HayDmitriy

Foto: Depositphotos/HayDmitriy

Na fotografijama pod mikroskopom se vidi kako zaraene elije razvijaju filopodije, elijske izdanke koji su ispunjeni virusnom tenou.

Naunici tvrde da se virus preko filopodija kree kroz telo do zdravih elija i od njih stvara nove “zombi elije”, nosioce zaraze.

Sve do sada naunici su verovali da se virus kovida-19 prenosi kao i drugi virusi, tj. da napada zdravu eliju i pretvara je u mainu za kopiranje.

Ovo otkrie ipak navodi na zloslutniji zakljuak, a to je da je kovid razvio “rezervni plan” za izbegavanje imunolokog odgovora oveka.

Nivan Krogan, profesor elijske i molekularne farmakologije Univerziteta Kalifornija ocenio je da je zlokobna osobina virusa u korienju alternativnih naina da se zaraze druge elije, ali veruje da e ovo otkrie doprineti broj i efikasnijoj borbi protiv korona virusa.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top